ÖZCANBAZ’DAN MHP’NİN 52’NCİ YILI AÇIKLAMASI

Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve dava arkadaşlarının savundukları fikirleri siyaset yoluna tatbik etmek amacıyla, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin adı değiştirilmek suretiyle, 9 Şubat 1969 günü milli şuurun tezahürü olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin temelleri atılmıştır. Partimizin amblemi; atalarımızın haşmetinin, gelecek kuşaklarımızın azametinin sembolü olan üç hilal olmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin teşekkülüyle Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan Türk milliyetçiliği fikri siyasi bir organizasyon haline gelmiş ve Türk Milliyetçiliğinin fikriyattan fiiliyata geçirilmesi ile Türk siyasi hayatında aksiyoner bir konum aldırılmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin sıkıntılı ve hareketli dönemlerinde Türk Milliyetçilerinin demokratik yöntemlerle iktidara gelmesi yolunu seçtiğinin göstergesidir.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasetinde parti çıkarlarının ve particiliğinde ötesinde millet ve devlet menfaatlerinin öncelenmesi gerektiği anlayışını yerleştiren bir partidir.

Partimizin 52 yıllık tarihinde; memleketimizin her bir ferdine, havasına, suyuna, taşına, toprağına, dününe, bugününe ve geleceğine sahip çıkanların, üstün gayret ve fedakarlıklar göstererek, büyük bedeller ödedikleri, yaşanmışlıkları ve emekleri vardır.

Bu süreçte, hiçbir zaman milletimize karşı yüreğimiz mühürlenmemiş, devlet meselelerinde aklımız tutulmamış, zihinlerimiz başkalarına ipotek edilmemiştir. Her ne şartta olursa olsun; neye inanırsak onu söyledik, ne görürsek onu anlattık. Göründüğümüz gibi olduk, olduğumuz gibi de göründük.

Ne mutlu ki, bugün,  Milliyetçi Hareket Partisi siyaset anlayışıyla ülkemizin her bir katmanını kapsayan bir derinliğe ulaşmış, büyük bir siyasal taban oluşmuş, üç hilal milyonlarca vatandaşımız için kendilerini ve değerlerini geleceğe taşıyan yegâne sembol olarak benimsenmiştir. Bu durum da sağlam bir fikri zemine dayalı bir siyasi organizasyon olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin kalıcılığının ve başarısının göstergesidir.

 

Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği üzere; “Cenâb-ı Allah’a şükürler olsun ki Türkiye’nin millî varlığına ve tarihî misyonuna sahip çıkmanın adı olan Milliyetçi Hareket Partisi; bugün emin ve ehil ellerde, ülkücülerin samimi yüreklerinde, aydınlık kutlu yarınlara doğru büyük bir azim ve kararlılıkla yürümektedir.”

Bu vesileyle 52 yıllık onurlu siyasi mücadelemizin herhangi bir safhasında aramızda yer alan, Üç Hilali başının üstünde taşıyan, gönül veren, oy veren her bir hemşerime içtenlikle teşekkür ediyorum.

 

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017