KUMLA AŞEVİ, GÜNLÜK 300 KİŞİYE YEMEK VERİYOR

Gemlik’in Kumla Mahallesinde, Gülay Kokoreç firma sahibi Taner Bilir ve Kuma Muhtarı Kumla Muhtarı Kazım Ata’nın girişimleri ile başlayan projede, günlük 300’ün üzerinde ihtiyaç sahibine yemek veriliyor.

Aşevinden yemek alanların dışında, evden çıkamayacak durumda olan vatandaşlara ve karantinada bulunanlara da, paket servis yapılıyor.

ATA; FİRMA SAHİBİ KENDİSİ ÖNERDİ

Kumla Muhtarı Kazım Ata, projeyi bir süredir yapmak istediğini ifade ederek; ‘’Kumla’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız vardı. Bizler de bunlara destek olmak adına bir çalışma yürüttük. Gülay Kokoreç işletmecileri, bize böyle bir öneride bulundu. Günlük basit ücretler karşılığında askıda yemek uygulamasına geçtik. 300’ün üzerinde aileye şu anda ulaşabiliyoruz. Ramazan Ay’ının tamamında yapacağımız çalışmada, 30 gün boyunca ihtiyaç sahiplerine yemek vermeyi planlıyoruz’’ dedi. Ata, hayırseverlerden desteklerini beklediğini de dile getirdi.

GÜLAY BİLİR; YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

İşletmeci Gülay Bilir ise; ‘’Normalde işletme olarak kullanıyoruz işyerimizi. Aşevine çevirmek istedik. Yemekler hazırlanıyor, paket yapıyoruz. Muhtarımız da, yaşlılarımıza ve hastalarımıza ulaştırıyoruz. Gel al şeklinde alabilecekler de gelip alıyor. Ramazan’dan sonra normal işletmemize devam etsek de, yardımlarımızı sürdüreceğiz’’ dedi.

Tamamen maliyetine yapılan aşevi projesinde, bir ihtiyaç sahibinin maliyetinin sadece 15 TL olduğu öğrenildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017