HASTANEDE BOZUK CİHAZLA TAHLİL Mİ YAPILIYOR?

17 Temmuz’da Gemlik Devlet Hastanesinde koyulan yanlış teşhis, az kala felakete yol açıyordu. Benzer konularla aralıklarla gündeme gelen Gemlik Devlet Hastanesi, herhangi bir sıkıntısı olmayan vatandaşa, kalp krizi veya kalp kası iltihabı teşhisi ile tedavi yaptı.

EVE GÖNDERİLDİ, SONRA ARANDI

Cuma günü Biontech aşısı olan vatandaş, ertesi gün ateş ile alakalı hastaneye başvuru yaptı. Alınan tahlil sonrasında vatandaş serum verilerek eve gönderildi. Sonuçlar birkaç saat sonra çıkınca da, vatandaş aranarak; ‘’Hemen hastaneye gelmen lazım, gözetim altında olman lazım’’ deniyor. Ardından vatandaş müşahede altına alınarak kan sulandırıcı ilaçlar alıyor. Cihazdan çıkan sonuç ise kalp kası iltihabı veya kalp krizi.

İki saat sonra tekrar kan alınacağı söylenince, hastanın yakınları hastayı hastaneden feragat ettirerek Yalova’da bulunan bir özel hastaneye götürüyorlar. Yalova’da alınan sonuçlar sonrasında, vatandaşın sadece basit boğaz iltihabı olduğu görülüyor.

Özel Yalova Hastanesine gece yarısına yakın saate kadar müşahede altında kalan hastadan 18 Temmuz’da 00.11’de kan alınıyor. 00.47’de tüm sonuçlar çıkıyor. Tüm kardiyolojik muayeneler çıkıyor. Hastaneden söylenen ise; Gemlik’teki cihaz bozuk olabilir.

*

Benzer sorunlarla gündeme gelen Gemlik Devlet Hastanesinde, hastanın Ekg ve akciğer filmi normal olmasına rağmen, tahlillerin neden tekrar elden geçmediği ise merak ediliyor.

100 Milyon TL civarında maliyetin harcandığı hastanede, ardı ardına gelen hatalar ve hataların çeşitli zamanlarda tekrarlanması da, şaşkınlık yaratmaya devam ediyor. Devletin bu kadar büyük yatırım yaptığı hastane, çözüm beklenen yer olmaktan çıktı mı? Bozuk cihazla o günlerde kaç hastaya teşhis koyuldu? Hastaların şu anki durumu ne? Gibi soruların da cevapları merak ediliyor.

*

GEMLİK’TE 215,5 ÇIKAN SONUÇ, YALOVA’DA 0,230 ÇIKTI

Gemlik’te cihazdan çıkan Troponin sonucu 215,5 olarak görüldü. Yalova’da yapılan tahlilde ise sonuç 0,230 olarak çıktı. Belgeleri aşağıdaki gibidir.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017