HİSAR MAHALLESİNDE, HAFTASONLARI DÜĞÜN KABUSU  

Gemlik Hisar Mahallesi çıkışında bulunan Kafe – Restoran olarak sadece bir bölümü ruhsatlandırılan işletme, ruhsatın üzerine ek imalat yapması ile dikkat çekmişti. Son dönemde de, ruhsatında ‘’Düğün Salonu’’ ibaresi bulunmamasına rağmen yaptığı düğünlerle, özellikle mahallelilerin tepkisini çekti.

PENCERELERİ AÇAMIYORUZ, ÇOCUKLARIMIZ UYUYAMIYOR

Mahallenin özellikle Umurbey bölgesinden dönüş yönünde bulunan binalar, düğün günlerinde adeta kâbus yaşıyor.  Bölgede oturan vatandaşlar; ‘’Evimizde pencere açamıyoruz. Çocuklarımız uyanmasın diye dua ediyoruz’’ dediler. Kafenin açık alanda olmasından ve Hisar Mahallesinde bulunan binalara yakın olmasından dolayı sesin adeta evin içinde olması da, tepki çeken diğer bir konu oldu.

PARK SORUNU DA VAR

Ayrıca yol üzerinde belli oranda aracın park etmesinde dolayı, Umurbey’e çıkış ve inişlerde sorunlar yaşadığı, yolu kullanan sürücülerin de durumdan şikâyetçi olduğu kaydedildi. Bölgenin ana arter olmasına rağmen, park edilmesi şaşkınlık yarattı.

RUHSATINDA ‘’DÜĞÜN SALONU’’ YOK

İmar Barışı sonrasında, zeytinlik alanda yapılmış olan alt bölümdeki bina ruhsatlandırıldı. Sadece 350 metrekarelik alanda var olan ruhsatın üzerine de, imalat yapılmaya devam etti. Ek imalat yapılmayan bölümü bile ‘’kafe’’ olarak ruhsatlandırılırken, ruhsatlandırıldığı dönemde, ek imalat yapılırsa, mevcut bölümün ruhsatının da iptal edileceği kaydedildi.

KONU MAHKEMELİK AMA

Ek imalat ile alakalı yıkım kararı mahkemeye gönderilirken, süreç tamamlanana kadar yürütmeyi durdurma kararı verildi. Mahkemenin sonuçlanmasının ardından, ruhsata aykırı olarak yapılan bölümlerin yıkılması gündemde.

SONRAKİ DÖNEM DÜĞÜN YAPILMAYACAK

Gemlik Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmede, işletmenin şu anda düğün salonu olarak işletme şansının olmadığının altı çizilerek, bu yaz döneminde düğün için gün alan vatandaşların mağdur edilmemesi adına gürültü ölçümü ve aşarsa cezası uygulanacağı, yaz sonunda da, düğün ve benzeri cemiyetlere verilmesi durumunda, gerekli işlemin yapılıp mühürleneceği kaydedildi. Alınan düğünerin sahiplerini mağdur etmemek için alınan karar da olumlu bulundu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017