TÜRK METAL SENDİKASI, 1. YEREL MEDYA KURULTAYINI DÜZENLEDİ

Türk Metal Sendikası tarafından Aydın’ın Didim ilçesinde bir otelde “1. Yerel Medya Kurultayı” düzenlendi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, açılış gününde konuşma yaparak Sendikal süreç ve toplu sözleşme dönemleri ile alakalı bilgi verdi. Kavlak, yasada bulunan pek çok hakkı kullanamadıklarını ifade etti.
Bir sendika tarafından ilk kez yerel medya kurultayı düzenlendiğini belirten Kavlak, “Bunu geleneksel hale getirmeyi arzu ediyoruz. 179 işverene bağlı 210 iş yerinde çalışan toplam 127 bin işçiyi kapsayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecindeyiz.
İlk yılın ilk 6 ayı yüzde 29,57, ikinci 6 ayı enflasyon oranı, ikinci yılın ilk 6 ayı enflasyon oranı artı saatlik 1 lira, ikinci 6 ayı enflasyon oranında zam talep ettik. Canımız pahasına çalıştık, şimdi sıra işverende” dedi. Kurultaya, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulrezak Altun, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker, akademisyenler ve yerel medya mensupları katıldı.
“İŞÇİ SINIFI İÇİNDE SENDİKAL GÜVENCEYE SAHİP KÜÇÜK BİR AZINLIK VAR”
Sendikaların için örgütlenmenin önemine değinerek konuşmasına devam eden Genel Başkan Pevrul Kavlak, “Ülkemizde sendikalı işçi oranı hala yüzde 14 düzeyinde. İki milyon civarında sendikalı işçi var. Toplam 15 milyon işçinin yalnızca iki milyonu sendikalı. Bunun da ancak 1,5 milyonu toplu sözleşme düzeninden yararlanıyor. Bu durum bize şunu gösteriyor, ülkemizde işçi sınıfı içinde sendikal güvenceye sahip küçük bir azınlık var. Sözleşme yapıyor, ücret artışı alıyor, sosyal hakları var, işten çıkarılırsa tazminatı garanti. Peki diğerleri? Bunların hiçbiri yok. Asgari ücrete talim ediyor. İşten atılıyor, tazminat falan alamıyor. Köle gibi çalıştırılıyor. Sahip çıkanı yok. O nedenle örgütlenme mücadelemizi ne pahasına olursa olsun sonuna kadar sürdürmeliyiz. O arkadaşlarımızı da sendikalarımız çatısı altına almalıyız. İşimiz çok zor ama biz yine de bütün bu olumsuz koşullara rağmen metal işkolunda örgütlenmemize devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi.
SONUÇ BİLDİRGESİNDE ORTAK SORUNLAR ELE ALINDI
Sonuç bildirgesinde ise Türkiye’nin genel işçi ve sendikal sorunlarının yanı sıra, basın mensuplarının sorunları ve yerel medyanın talepleri ile alakalı değerlendirmelerde bulunuldu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017