BARAJ 2016’DA BİTMEZSE, OKUL YAPILACAKTI

Başlamadan, konuyu siyaseten değerlendirenler olacaktır. ‘’şu ne yapmış ki?’’ diye, savunmaya geçenler de olacaktır. Konu Gemlik’in önceliği…

Siyaset yapacaksanız da, siz bilirsiniz.

***

Dönemin Belediye Başkanı Refik Yılmaz, iyisi ve kötüsüyle anılsa da, Gemlik’e kazandırdığı okullarla takdir toplamıştı. Özel işletmelerden, farklı yönlere sponsorluk almak yerine, okul yapmalarını istemişti. Bu dönemde; Roda, Gemport, Özdilek gibi dikkat çeken okullar kazanılmıştı.

Hedeflerde de, Gemlik’teki tüm okulların yenilenmesi vardı.

*

TEMMUZ 2013

Gemlik’in 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Büyükkumla Barajının temeli atıldı. Coşkulu bir programdı. Gemlik Merkezinden, baraja sine vizyon bağlantısı ile yapılan programda, barajın neler kazandıracağı, ne kapasite ile hizmet vereceği dahil pek çok konu anlatılmıştı.

Protokol imzasının ardından telekonferans uygulamasıyla bağlanan dönemin Bakanı Veysel Eroğlu, ‘’protokole göre barajın 29 Ekim 2016’da biteceğini belirterek, zamanında bitmemesi halinde yüklenici firmanın ilçeye bir okul yapacağını söyledi.’’ Dedi. O anda, Gemlik’te sahnede olanlar da, barajın bitmemesi durumunda, okulun yapılacağının sözünü aldı.

*

Eylül 2016’da, yani 57 milyon TL harcanana ve bitmeyen barajın teslim tarihinde ses çıkmadı. Ama son aşamaya gelindiği söylendi. O kadarcık gecikme, okul istemeye yetmezdi. Sonraki yıllar barajdaki çalışmalar devam etti.

2013 yılında başlayan proje, 29 Ekim 2021’e girerken de, tamamlanamadı. O gün verilen sözler ise, nedense hatırlanmadı.

***

ODUN DEPOLARINDA ACİL İHTİYAÇ

Gemlik’in odun depoları bölgesinde Çınar Okulu bulunuyor. Hastane yolunun karşısında ise acil ilk ve ortaokul ihtiyacı var. O bölgede bulunan öğrenciler, ya Lale Kemal okuluna Ana yoldan karşıdan karşıya geçmek zorunda. Ya da, hastane yolundan Çınar okuluna gitmek zorunda. Her durumda da, ilkokul yaşındaki çocuklar, bir ana yolla temas ediyor.

Bölgenin büyüdüğü, 4. Etap Doğu İmar Planlarının yapılacağının düşünüldüğü dönemde, böyle bir okul, Gemlik’in ve çocukların faydasına olmaz mı?

*

DÜN VERİLEN SÖZLER NE OLDU?

Elde, doğrudan bakanlar tarafından verilmiş sözler var. ‘’Kumla Barajı, 29 Ekim 2016’da teslim edilmezse, yüklenici firma okul yapacak’’ demişler. Yüklenici firma kim bilmiyoruz da, muhatap olmak da zor değil. Doğrudan dönemin bakanlarının yanında verdikleri sözleri de yok sayarlar mı? Veya şu ana kadar yaşanan 5 yıllık gecikmenin sebebini açıklarlar mı? Bilemiyorum…

Ama verilmiş sözdür. Biz Gemlik’e hatırlatalım. Hafızalarımız tazelensin.

İlçenin bir okul alacağı var.

Bakalım, sözlerine güvenilir mi?

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017