40 MEVLİDİNDE HOCA PARAYI BEĞENMEDİ, ORTALIK KARIŞTI

Gemlik Asım Kocabıyık Camiinde, geçtiğimiz hafta kanserden vefat eden babalarının mevlidi için camide bulunan aile, mevlidi hazırlayan hocanın tavrı sonrası şoka uğradı. Ailenin iddiasına göre zarf içinde verilen paraya tepki gösteren hoca ‘’hocalar tatmin olmadı. Yoksa helallik verilmez, dualar da yerine ulaşmaz’’ dedi. Konu üzerine de tartışma yaşandı.

MEVLİT ÖNCESİNDE AİLESİ SORDU ‘’GÖNLÜLÜZDEN NE KOPARSA’’ DENİLDİ.

Aile mevlid öncesinde, Asım Kocabıyık Camiinde hoca ile yaptığı görüşmede, işin maliyetini sorunca, hocadan ‘’gönlünüzden ne koparsa verirsiniz. Onu da cami ihtiyaçları için kullanıyoruz’’ aldı. Mevlid sonunda ise, eşi ölen yaşlı kadın emekli maaşından kalan 100 TL’yi zarfa koyarak gönderdi. Yaşlı kadının damadı zarfı hocaya götürdüğünde zarfı açan hoca ‘’Bu ne?’’ cevabını aldı. Paranın az olduğunu belirtince, şaşkınlık yaşarken, çevreden 100 TL daha bularak, onu da takdim etti ama o da yeterli olmadı.

KAPIDA LOKMA VE ŞATAFAT VAR. BİZE SADECE 100 TL Mİ?

Para ile alakalı yaşanan sıkıntı devam ederken, mevlid için görüşülen hocanın, dışarıda lokma dağıtılmasına tepki göstererek ‘’Dışarıda şatafat var. Lokma dağıtıyorsunuz, bize gelince az oluyor. Hocalar haklarını helal etmez, mevlid de amacına ulaşmaz bu ücretle. Biz Pazar günü çocuklarımıdan buraya zaman ayırıyoruz’’ çıkışı sonrasında tartışma yaşandı. Aile, vefat eden merhumun vasiyeti üzerine emekli maaşının kalanından yaptıklarını, kendi ücretlerinin de eşinin emekli maaşından verildiğini açıklamaya çalışsa da, çözüm için yeterli olmadı. Defalarca da, merhumun damadını telefonla arayan hocayı, aile şikayet etti.

HERHANGİ BİR MAKBUZ VERİLMEDİ!

Mevlid sonrasında öğrenilen bir detay da, paranın zarfla verilmesinin ardından caminin derneği veya müftülük adına aileye herhangi bir makbuz verilmediği oldu. Eğer cami adına toplandıysa, makbuzun verilmemesinin nedeni ve Cami adına toplandığı iddia edilen para ile alakalı ‘’hocalar tatmin olmadı’’ sözüyle birlikte, verilen paraların nereye gittiği soru işareti olarak akıllarda kaldı.

Müftülükle de görüşen aileden özür dilendiği öğrenilirken, hoca ile alakalı soruşturma başlatılıp başlatılmadığı merak ediliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017