AYYAŞLAR SİZİ

Öncelikle, alkole karşı değilim.

Kullanırım ama savunmam.

*

Ramazan’da 23 Nisan gecesi yaşanan olay ve görüntüler ne kadar yanlışsa, 20 yaşındaki Erasmus öğrencilerini odalarında bira içtikleri gerekçesiyle, Karacaali Kampından kapı dışarı edilmesi o kadar yanlıştır.

İki olayı birbirine bağlamaya çalışmak, olsa olsa aymazlık olur.

***

Erasmus öğrencilerinin olduğu yaşlar, ‘’hepinizin yaşadığı’’ demek isterdim de, bir kısmımızın yaşadığı dönemlerdi. Hani her şeyi bildiğimizi sandığımız dönemler var ya.

Muhtemelen, bir kısmınız da, hiç yaşamamışsınız bunları.

Sahi, hiç genç olmadınız mı?

Haylazlıklarınız yok muydu?

Çocukluk aşklarınız, karşı çıkışlarınız, isyanlarınız?

Kaçamaklarınız belki, eğlenmeleriniz veya gülmeleriniz.

Hani sırf çevrenizde dikkat çekmek için, yasak sayılan şeyi inadına yaptığınız, arkadaşlarınıza da gösterdiğiniz bir anınız yok mu?

Hani, her şeyi kuralına uygun yaşayan, liyakatli bir ülke olsak tamam da, bu kadar sıkıntı, bu kadar tutuma ne gerek vardı?

***

Büyükşehir Belediyesine, Gemlik Belediyesi tarafından devredilen Karacali Gençlik kampında yaşanan hadisede, gençler odalarında alkol almışlar. Nasıl sokmuşlar? Eksikler nelermiş? Bilemiyorum…

Ortada olan ise, bu şekilde kampta tutamayacakları. Zaman vermişler ve öğrencileri kapı dışarı etmişler.

Bu noktada da, Gemlik Belediyesi devreye girerek, öğrencileri Kapaklı’da bir tatil köyüne yerleştirdi.

*

YİNE LİYAKAT, YİNE LİYAKAT!

Gemlik’in öz malı olan, Karacaali Gençlik Kampı, Bursa Büyükşehir işetmesinde. Büyükşehir işletmelerinde, alkol satışı ve kullanımına müsaade edilmiyor. Bahsettiğimiz öğrenci muhtemelen 20 yaş civarında, ülkesinde normal şekilde de alkol kullanabiliyor. Sırf bu nedenle öğrenciler kapı dışarı edildiyse, durum sadece Büyükşehir’in haklarını korumak değil.

Daha fazlasıdır. Yaşamamışlıktır, görmemişliktir ve bağnazlıktır. Farklı yöntem uygulanıp, çocukların alkol almaması da sağlanabilirdi.

Liyakati bir kenara bıraktığında yaşanan şeyler, Gemlik’te de yaşandı.

Erkan Şen’den bahsediyorum. Kendisi de yabancım değildir. Fakat herhangi bir kamp yöneticiliği, veya benzer yöneticilik yaptığını zannetmiyorum. Buna rağmen, partili olarak liyakate bakılmaksızın, yetkili olarak Karacaali’ye atanırsa, partisinin ve görüşünün doğrularını önceliğinde tutar, geniş açıdan bakamaz.

*

Son söz olarak, umarım öğrenciler neden yerlerinin değiştiğini bilmiyorlardır. Sadece ülke değil, ilçe de yurt dışında rezil olmaz. Ayrıca, farklı açılara bakmayı beceremeyen yönetici, idareci veya yetkili olmaz!

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017