MEYDAN BOŞ DEĞİL Kİ

Bildik bir söz vardır ya; ‘’Baltaları gömdük ama yerlerini unutmadık’’ diye. Ben balta falan da gömmedim, sadece uygun dönemi bekliyorum. Fazla mı sessiz gördüler ki?

Ses çıkaralım artık…

***

Gemlik Reklam’ın sosyal medyasında adım geçmişti. Oysa, geçmiş dönemde belediye ihalesi konusunda Kaynar’ın ismi geçtiğinde, ben kendisini de çağırıp sormuştum. Tabela ihalesi neden iptal oldu? Siz kaybedince, şartlar neden değişerek yenilendi diye. Doğrusu sormasıydı aslında da, neyse..

*

Çok konu olmuş birlik yönetimi. Herkes kendini aklamak adına, meydandan çekildik diye sallamış bize de, öyle ucuz değil. Oysa, hiç girme, cevap vermeye bile değmez denildi de, sinek mide bulandırmasın. Bilmeyen, haklı zanneder.

*

– Öncesi demişler hakkımızda. Birlik yönetimini devraldığımızda, hesapları da incelediğimizde ortaya çıkan manzarayı anlatabilecek çok fazla kelimemiz yok. Refik Yılmaz döneminde, tesisler verilmişti. Aynı zamanda, Gemlik Belediyesinden birlik hesabına para yatardı. Para, dağıtılmış işletmelerin kazançlarının dağıtılmamış olduğunu fark ettik.

– Devamı daha vahimdi, hesaptan para ‘’şu kulübe’’ diye çekilmiş. Hesaplara yatmamış. Daha acısı, kulüplerden ikisi kullanmamaktan, hesaplarının aktifliği kaybolmuş.

– ‘’İhtiyaç’’ adı altında hesaptan para çekilmiş. İhtiyaç ne? Bilen yok.

– Hesaplar toplanmış da, sonra ne olmuş?

Tüm bunlarda yetkili kimdi?

Bende de bir hastalık var. Mesleki deformasyon belki de, evrak biriktiririm. Aklıma takılan bir şey varsa, muhakkak  evrakın kopyasını alırım.

***

Bir şekilde dönemi geçirdik.

O zaman da defter problemi yaşamıştık.

Para toplanmış. O yapmamış biz yapmışız. Aksine toplamamaya dikkat ettik. Kongre günü bile topladı demiş, bunu yapacağını düşündüğümüzde, belediye ile görüşerek, ona vermek yerine belediyeye yatırılmasını sağladık.

Nereden, kim ne kadar kazandı? Hangi işletmenin aylık kazancı neydi? Buna karışmamak öncelik oldu.

*

Bir yıl kadar önce bırakmak istediğimizi söyledik. Arkadaş görev aldı. Daha ilk WC’den ücret alırken, adamla kavga etti mahkemelik oldular. Sonraki WC’den fiyat değiştirdi. 1200 TL olan aylık, 3000’e çıktı. Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesinden bu yana kendisi toplamış. Bir kısmı belediyeye yatmış. Diğerleri kendi kulübüne gitmiş de, merak ediyorum. Gittiğine daire hesap özeri nerede? Elden alıp, kulüp hesabına yatırmış mı? Harcama göstermiş mi?

*

Asıl mevzu, hesapların tüm kulüplerden istenmesi ile oldu da. Hesap vermek genelde bazı kulüplerimize sorun çıkardı. Hazır biz meydandan çekildik, bize yüklenmişler de, yemez. O kadar ucuz değil.

*

Kapalı Otopark konusunda Gemlikspor’a destek için verilmişti. Orada ne oldu? Ne inceledik, ne de baktık. Oranın ana eksiği, kira bedelinin yatırılmaması oldu.

***

Sadece basit cevap olarak yazmak istedik. Çünkü konuyu, sonraki dönemde evraklarla dava etmek şart oldu. Madem adımız anılıyor. Ne olmuş, ortaya çıksın. Bence yargılama olsun…

***

Köşe yazılarına devam edeceğim. Cuma, görüşmek üzere.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017