PARTİLERE GÖRE SON ANKETLER

% 20 MUHARREM İNCE

% 2 HÜDA PAR (BİR MİLYON OYU VARMIŞ)

% 16 SİNAN OĞAN

% 25 AHMET ÖZAL – TEK PARTİ (‘’Öyle bir parti mi varmış?’’ Demeyin. Kendi açıkladı)

% 25 CHP’NİN ÖLÜSÜ

% 15 İYİ PARTİ

% 10 MHP

% 12 HDP

% 2 – DEVA

% 1 –  SAADET

% 2 – GELECEK

% 45 – AK PARTİ

%3 – YENİDEN REFAH

SONUÇ – % 178

***

Daha sayamadığım irili ufaklı partiler vardır. İktidara geldi geleceklerdir. Ama onları da dış güçler veya İllüminati engelliyordur.

‘’Sizi okutan hocayı’’ diyerek başlamak var da, dönem o dönem değil. Her ittifakta hoca var artık.

Ya çocukken ateşli hastalık geçirmişler, ya da anketleri sadece aileleri içinde yapmışlar.

*

Muharrem İnce akım yakaladı. Gençler ve alakasız kesimden yine destek alıyor. Ama ortada da bir gerçek var. Tabanı olmayan seçimde, ihtimal çok düşük. İkinci tura kalma olasılığı, ‘’Yok’’ denecek kadar az. Mesele, seçim üçüncü tura kalırsa, İnce’nin tavrının ne olacağıdır?

1-Kılıçdaroğlu’na destek verebilir.

2-Hepsi aynı, ‘’ben yokum’’ diyebilir.

***

İKİNCİ TURDA KATILIM, ÇOK DAHA ÖNEMLİ

İkinci turda, İnce’ye destek verenlerin sandığa gidip gitmeyeceği de çok önemli. Cumhur ittifakına destek verenler, ne olursa olsun ikinci turda sandığa gidecek. Ama Millet ittifakı cephesi daha kırılgan. İlk turdan daha düşük bir katılımla, ikinci turda Cumhurbaşkanı seçme olasılığı çok ama çok yüksek.

*

Hayalleri bir köşeye bırakmak, milletin aklıyla dalga geçmemek lazım. İnce faktörü, seçimi ikinci tura taşıyan faktör olur. Onun dışında, iki ittifak arasındaki yarıştan öteye değildir Cumhurbaşkanlığı seçimi.

***

SİSTEM ERROR VERDİ

Aslında sorun en baştan bu yana, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemiydi. O dönem karşı çıkmıştım. Bugün de karşıyım. Öyle saçma bir sistem ki, yeni kurulmuş, sokakta tek bir karşılığı olmayan partiyi, görüşü veya kişiyi bile ciddiye almaya zorluyor bizleri. Umarım gelen iktidar kim olursa olsun, şu ucube sistemi tamamen değiştirir.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017