TORUN; ‘’SON BİRKAÇ YILDA, FAİZCİLER KAZANDI’’

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYINDAN MANŞET’E ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisinden, Gelecek Partisi kontenjanı ile Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı Cemalettin Kani Torun, CHP İlçe Başkanı ve yönetimi, Saadet Partisi İlçe Başkanı ve yönetimi, Saadet Partisi İlçe Başkanı ve yönetimi, Gemlik Manşet Gazetesini ziyaret etti.
Tarım politikası anlamında, Ak Parti iktidarlarının çalışması olmamasından dolayı bugün yaşanan pahalılığın olduğunu ifade eden Milletvekili Adayı Torun; ‘’Hemen her kalemde, özellikle son iki yılda inanılmaz artış yaşandı. Bunun iki sebebi var. Tarım politikasının olmaması ve ekonomi politikasındaki başarısızlıktır.
İKİ YILDA FAİZCİLER KAZANDI
Üretim maliyeti yükseldikçe, ürünlerin de yükselmesi sonucudur. ‘faizi indireceğim’ diyerek sadece bankalara verilen paraların faizinin inmesi sağlandı. Bankalar %9 faizle para alırken, aynı parayı vatandaşa %25-30 faizle verdiler. Aynı zamanda kur korumalı sistemi çıkardılar, aradaki farkı vatandaşa yüklediler. Sadece bu konudan devletin ödediği faiz 800 Milyar TL. Faizciler kazandı. Kaybeden vatandaş oldu’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017