GEMLİK FIKRASI 1

KARANTİNA İLAN EDEN, DELENLE AYNI KURUM OLURSA?

Hoca Nasrettin, sağ olsa ancak onun fıkrasında geçerdi, Gemlik’te hayvan pazarında yaşanan karmaşa. Geçici karantinaya alan da, geçici karantinayı delen de, aynı kurum olunca, yazı değil fıkra olur da, bu kadar beceriksizlik fıkraya bile ağır gelir.

*

İşin özü, Gemlik Muratoba Mahallesinde kurulan Kurban Pazarına, Ağrı bölgesinden gelen kurbanlıklardan 3 veya 4’ünde Şap hastalığı çıkıyor. Tedavilerine başlanmasına rağmen, İlçe Tarım Müdürlüğü, ‘’Geçici Karantina’’ uygulamasında direniyor.

Geçici karantinaya alınınca da, 13 yer sahibi, Muratoba Kurban Pazarına alınmıyor.

Diğer esnaf? Onlar da Cihatlı bölgesine alınıyor ama nasıl?

3 hafta gecikme ile.

Meğer kuş uçuşu yerleşim merkezine 10 kilometrenin altındaymış. Geçici Karantinayı çılgınlar gibi bir anda alan Tarım Müdürlüğümüz, buna takılmış. İşin aslı bürokrasi ve prosedürlerin dibine vurmuşlar. Duyuru bile yapılamadığı için, oradaki esnaf mağdur kalmış.

*

KARANTİNA, ADAMINA GÖRE DELİNEBİLİYORMUŞ

Tüm bunlar yaşanırken, Geçici Karantina uygulanıp esnaf Cihatlı’ya rötarlı olarak gönderilirken, Muratoba’da ne olmuş? Bir yetiştiricinin hayvanları, mesai saati sonrası delinivermiş. Geçici karantina bu arkadaşa geçmiyormuş.

Yetiştiricinin Sevk Kâğıdı yok.

Bazı hayvanlarda küpe yok.

Olan sevki Kemalpaşa’ya görülüyor.

Hatta bazı hayvanlarında küpe de yokmuş, pazara girene kadar.

Hatta 70 hayvan bildirirken, 100 üzerinde hayvanı da pazara getirmiş.

Hangisi bilmiyorum ama benim memurum işini bilmiş.

***

Fıkra burada bitiyor mu?

Şap hastalığının tedavisi 5 günde tamamlanmış, başka bir hayvana da bulaşmamış ayrıca. Olan, esnafa ve kurbana ulaşamayan vatandaşa olmuş. Bir satıcı hariç, herkes mağdur olmuş. Gökten 3 elma düşmüş. Üçü de kayıt dışıymış ama envantere mesai sonrası girmiş.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017