YEREL SEÇİMLERDE “KARAMBOL” YUSUF İMAN YAZDI

Gemlik ölü bir liman şehri gibi, burada yaşamak Fenerbahçeli olmanın makûs tarihine benziyor bir kere tutulduysan sonu gelmiyor en büyük laneti bu. Belediye Başkanı eğlenmeye Bursa, Orhangazi’ye gidiyordur yani bana gelip de “Hayır burada eğleniyorum.” Demesin bu Burak Yılmaz’ın her gittiği takımda “Türkiye’nin en büyük camiası.” Demesi gibi. Bir sosyal merkez ya da Jolly Joker tarzı mekanlar, yeni bir sinema veya sosyal güzel bir avm rica edeceğim, ama maaş sıkıntımız yoksa. Velhasıl kelam tek seçeneğim sahilde yürümek olmamalı.
**
Başka bir evrende Beşiktaş’lılar Ahmet Nur Çebi’yi istiyorsa Uğur abi de başkan olarak Gemlik’te isteniyor olabilir -bu evrende Ahmet Nur Çebi pek sevilmiyor-. Peki bizim için neler yaptı? Gönül isterdi ki size bir Aziz Yıldırım emekçiliği anlatayım, maalesef sende biliyorsun ki anlatamam Uğur abiyle defalarca karşılaştım bir kere olsun genç adamsın neler önerirsin diye sormadı başka yerlerde birilerine soruyordur belki ama sanmıyorum. Ha ama üniversite öğrencileri için yaptığı ev projesi takdir edilesi zaten Ahmet Nur Çebi’nin de tek başarısı var o da Sergen’i getirmekti.
**
Bu hikaye de Zafer Işık abi parlayan isimlerden, milletvekilliği döneminde çok sıkı çalışmış Gemlik için ne lazımsa mücadele etmiş. Kurşunlu’ya doğalgaz olsun, Çukurbahçe yolunu düzenlemek olsun bunlar aklımda kalanlar tabi ki daha unutkanlığım yüzünde hatırlamadığım bir sürü şey saymışlardı Dani Alves kupa koleksiyonu gibiydi. Sokakta Aykut Kocaman gibi gezmezse karşılık bulabilir.
**
2015, Jurgen Klopp Liverpool’a ayak bastığında yorumcular başaramayacaksın, yapamazsın derken taraftarlar bu adamın farklı olduğunu biliyordu. Haklı çıkarması sadece beş senesini aldı 2019’da 33 senelik özleme son verdi ve Premier Lig şampiyonluğunu ilan etti. Zeynep abla CHP’de ki Jurgen Kloop’um. CHP’nin itibarı Gemlik’te son dönemle birlikte çok fazla zedelendi partinin burada ki tek umudu Zeynep Akış Serintürk’dür herhalde değilse eğer klasik CHP işte der geçerim. Zeynep ablayı yeni mahallede bir düğünde görmüştüm Billy Shankly tarzı her kesimde karşılığı var. Jeoloji mühendisi Gemlik Belediyesi’nin ihtiyacı olduğu meslek bu meslektir.
**
Refik Yılmaz,
yazının Hakan Şükür’ü.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017