GEMLİK’TE ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ATEŞİ YANDI!

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı, Ülkü Ocakları Gemlik İlçe Başkanlığı ve Türk Eğitim-Sen Gemlik İlçe Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği; Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin ÖZCANBAZ’ın katılımıyla, ülke çapında henüz vizyona girmeyen ve şehit öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN’ın hayatını konu alan, “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” filmi, Gemlik’te görev yapan eğitim camiasina ve ilçe protokolüne özel olarak, filmin Gemlik’te ilk gösteriminin gerçekleştirilmesi sağlandı.
Film öncesi söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin ÖZCANBAZ; “Bu coğrafyada yaşamanın bedellerini ödeyenlerin bir tanesi de Şehit Aybüke YALÇIN öğretmenimizdir. Galasında son derece etkilendiğimiz filmin en azından Gemlik’te de bir kıvılcım oluşturması adına bu akşam sizlerle birlikte olmak istedik. Bu film şehit öğretmenimizin duygusal hikayesinin ötesinde, idealist öğretmen ve idarecilerimizin bu ülkede neleri değiştirebileceğinin göstergesidir. Her bir öğretmen ve idarecinin, beraberinde lise öğrencilerinin bu filmi mutlaka izleyip, izlettirmelerini arzu ediyorum.” dedi.
Gemlik ilçe protokolünün ve öğretmenlerin yanısıra, Şehit Avukat Özgür AKSOY’un annesi Gülay AKSOY’un ve 1993 yılında ilk görev yeri olan Diyarbakır Hazro’da hain terör örgütü PKK militanı teröristlerce şehit edilen, Gemlikli Şehit Öğretmen Etem YAŞAR’ın eşi Sevim YAŞAR’da davetliler arasındaydı.
Son derece duygu dolu anların yaşandığı filmde, izleyenler uzun bir süre gözyaşlarına hakim olamadı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017