Tofaş işçileri Tarkan konserine isyan etti: ‘Tek eksiğim Tarkan konseriydi’

Tofaş Otomobil Fabrikası’nda çalışan işçiler, 25 Aralık’ta yapılacak olan mega star Tarkan’ın konserine gitmeyeceklerini açıkladı.
Tofaş işçileri Tarkan konserine isyan etti: ‘Tek eksiğim Tarkan konseriydi’
Tofaş Otomobil Fabrikası’nda hak ettikleri maaşı alamadıklarını belirten çalışanlar, 25 Aralık’taki Tarkan konserini boykota hazırlanıyor.
BİZE BÜTÇE YOK AMA…
Fabrikanın işçilere açık olan sosyal medya platformu olan TOFAŞ GO’da konsere gitmeyeceklerini belirten çalışanlar, “Bize Tarkan konseri değil, ailemizi daha rahat yaşatabilecek ücret lazım. İşçiye ikramiye vermeye bütçe yok ama Tarkan’a var. Beni kuraya davet etmeyin. Birçok işçi arkadaşımızın da maddi sıkıntılardan dolayı eğlenceye ayıracak enerjisi ve motivasyonu yok” ifadelerini kullandı.
TOFAŞ GO platformundaki işçilerin görüşleri şöyle:
-“Bize Tarkan konseri değil. Ailemizi daha rahat yaşatabilecek para lazım.”
– “Siz ayrı dünyaların, biz ayrı dünyaların insanlarıyız sayın yöneticiler ve sendika yöneticileri. Öyle olmasa bu şartlarda bu maaşa kimse çalıştırılamaz. En büyük yalanınıza bizi alet etmeyin. Biz bir aile falan değiliz. Biz varsak siz de varsınız; biz yoksak siz de yoksunuz. İşçinin sesine kulak verin.”
-“MESS sadakasını çıkarınca 12 bin 250 lira gibi ücret almışım. 15-20 saat mesaim var. Bu ücret 395 Euro yapıyor. 3 kişilik bir aileyim ve bu ücret harcamalarıma yetmiyor.”
– “Allah’tan 3 bin lira toplu sözleşme paralarını alıyoruz. Yoksa asgari ücret bile alamayacağız. Şu an Tarkan konserinde eğlenmekten çok maddi desteğe ihtiyacımız var”
-“Hayatımdaki eksikliği buldum. Tarkan konseri”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017