Şükrü Deviren Gemlik Basını ile Kahvaltıda Buluştu

CHP Gemlik Belediye Başkan aday adayı Şükrü Deviren Gemlik Syrus Otel’de Gemlik basını ile bir araya gelip projelerini anlattığı bir toplantı gerçekleştirdi.
Gemlik’te deprem gerçeğine vurgu yapan Şükrü Deviren, “Gemlik’te şöyle de bir eksiklik var. Gemlik marka olamamış. Zeytinin başkenti diyoruz. Zeytin alanlarını imara açıyoruz. Gemlik’in çok acil kentsel dönüşüme ihtiyacı var ve biz bunu ivedi bir şekilde yapacağız. Trafik ve madde bağımlılığı konusu da Gemlik’in en acil konularından, bunları da biliyor bunlar içinde projelerimizi hazırladık” dedi.
CHP Gemlik Belediye Başkan Aday Adayı Şükrü Deviren, Gemlik’te kendini tanıtmak ve gerçekleştirmek istediği projeleri anlatmak üzere basın buluşması gerçekleştirdi.
Gemlik Belediye Başkan Aday Adayı Şükrü Deviren’in konuşmalarından satır başları şöyle;
Gemlik’te siyasetin ötesinde hizmetin esas alındığı, belediyecilik hizmetinin Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte olması anlayışıyla yola çıktık. Gemlik’i daha üst liglere taşıyarak hem turizm hem sanayi kenti olduğunu göstermek istiyoruz. Gemlik’te bir sinerji yaratacağımızı düşünüyorum. Basının korunması gerektiğini de düşünüyorum. Özgür bir şekilde yerel yönetimlerin hatalarını ortaya koyabilecek bir unsur olacağını düşünüyorum.
“GEMLİK HALKINA HİZMET ETMEYE TALİBİZ”
Pandemide sanatçıların ve basın mensuplarının neler çektiğini biliyoruz. İster muhalif ister yandaş olsun ayrım yapmadan, gelinen noktada bu söylemlerden çok görüşlerimiz ve düşüncelerimizle Gemlik halkına hizmet etmeye talibiz. Siyaseti hizmetle karıştırmamak lazım. Belediyelerde bir ekip çalışmasıyla, beni değil bizi ön plana çıkararak genç kadrolarımızla bunu yapmaya hazırız. Belediyelerde sadece teknik olarak değil sosyal olarak da Gemlik’in sorunlarını bilen arkadaşların da ekibimizde olmasını önemsiyoruz. Zeytinin başkenti dediğimiz ziraat mühendislerini de ekibimize katmamız örgütle birlikte olacaktır. Gemlik’te mutlaka ayda bir halkın görüşünü alarak, halkın onayını da alarak halkçı bir belediyeci anlayışı olacağına basın önünde söz veriyorum.
“DEPREM ÇALIŞTAYINDAKİ ALINAN SONUÇLAR NEDEN HALA EYLEME GEÇMEDİ?”
Cumhuriyet Halk Partisi, bütün unsurları içinde barındıran bir siyasi görüş ve siyasi partidir. Toplumun kılcal damarlarına kadar bütün sorunları biliyorum. Ben de aktif olarak yaklaşık 6 aydır sahadayım. Mevcut başkanın evet yaptığı projeler var ama yapamadıkları da var. Biz başkalarını kötüleyip öne çıkmaya çalışmıyoruz. Benim böyle bir anlayışım yok. 99 depremini acı bir şekilde yaşadık. Gemlik taşınıyor dediğinde evet ben umutlandım. Ama kendi içerisinde çelişkiler var. Gemlik’le ilgili deprem gerçeği var ama herkes söylemde eyleme geçen yok. Deprem çalıştayında alınan sonuçlar neden hala eyleme geçmedi? Gemlik’in deprem gerçeğinden kaçamayız. Gemlik’te konteynerler kurulması, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması, proje yarışması şeklinde, Gemlik’in imajını değiştirecek projelerle dönüştürülmesi gerek. Herkes bildiği işi yapmalı ama ortak akıl ve istişareden kaçmamak gerek. 31 Mart’ta seçildiğimizde beğendiğimiz, hoşumuza giden projeler varsa rakip partiler de dahil kapısını çalıp projelerini isteyeceğiz.
“GEMLİK ZEYTİNİN BAŞKENTİ DİYORUZ, ZEYTİN ALANLARINI İMARA AÇIYORUZ”
Gemlik’te engellerimizin spor yapacağı alanlar yok. Bine yakın vatandaşımız yaşıyor. Onların sanatla, sporla, kültürle uğraşma hakkı yok mu? Çocuklarımızın, gençlerimin spor faaliyetlerini yapabileceği alanlar da olacak. Kentleri planlarken 5-10 yıllık planlar yaparsanız aynı hatayı yapmış olursunuz. Bizim planlarımız 50 yıllık. Böyle bir kenti ayakta tutabilmek önemli. Gemlikspor’da bu yüzünden önemli. Sadece sporla değil. Kültür, sanatla yapmamız gerekiyor. Bursa’da yapılanmaya baktığımızda temel sorun, güven sorunu. Biz de güven sorununu çözdüğümüzde Gemlikspor’un sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Gemlik’te şöyle de bir eksiklik var. Gemlik marka olamamış. Zeytinin başkenti diyoruz. Zeytin alanlarını imara açıyoruz. Gemlik’in markalaşması gerekiyor. Gemlik Karsak Deresi’ne de önceki gün gittim o atıkları kendim gördüm. Biz geldiğimizde yine Karsak Deresi’nde balıklar yüzecek. Gemlik’in merkezinde bulunan ve pis kokuya neden olan arıtmayı da şehir merkezinden kaldırıp özellikle Dr.Ziya Kaya Mahallesi ve Hisar Mahallesi sakinlerinin rahat bir nefes almasını sağlayacağız.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017