Gemlik Lisesinde GTSO Destekli Proje

Gemport Gemlik Anadolu Lisesinde GTSO desteği ile yürütülen Gençbizz projesi sertifika programı yapıldı.
Lise salonunda düzenlenen programa Gemlik kaymakamı Hasan Göç, GTSO Başkanı Hasan Hamaloğlu, Meclis başkanı Mehmet Anar, İlçe milli eğitim müdürü Mehmet Duran ve diğer davetliler katıldı.
Okul müdürü Dursun Memiş’in açılış konuşmasını yaptığı programda, proje ve rehber öğretmeni Anıl Mestan bilgiler verdi.
Mestan, “Geleceği inşa edecek olan gençlerimiz ile 2022-2023 eğitim öğretim yılında uzun soluklu bir projeye imza attık. Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen Gençbizz Lise Girişimcilik Programı’na okulumuz adına 3 şirket ile katılım sağladık. Bu program öğrencilerin girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi, finansal okur yazarlıklarının arttırılması ve ekip olma bilinci kazandırmayı hedeflemektedir. Öğrencilerimiz ile demo şirketler kurarak, bir şirketin bir yıllık serüvenini yaşamaya çalıştık. Yönetim kurulu toplantıları, hisse senedi satışları, online eğitimler, saha ziyaretleri, tecrübe paylaşımı etkinlikleri düzenledik. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından verilen eğitimlere katıldık. Bursa Erkek Lisesi tarafından düzenlenen girişimcilik zirvesinde biz de vardık. Bu proje benim için çok anlamlıydı. Öğrencilerin yıllar sonra bile hatırlayacakları çalışmalarına danışman öğretmen olarak dahil olmak benim için çok güzel bir deneyimdi” dedi.
Proje kapsamında üretilen ürünler katılımcılara anlatılırken, projede yer alan şirket genel müdürleri de yaptıkları çalışmaları katılımcılara anlattılar.
Programda, projede yer alan okul öğrencileri, okul aile birliği ve Gemlik Ticaret ve Sanayi odası başkanı Hamaloğlu’na sertifika ve hediyeleri verildi.
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hasan Hamaloğlu ile meclis başkanı Mehmet Anar, bu tür projelere destek olamaya devam edeceklerini, gençlerin hedeflerini yüksek tutmaları gerektiğini ifade ederek, “bu ve bunun gibi projelerde oda olarak, gençlerimize ve eğitime destek olmayı sürdüreceğiz” dediler.
Program hep birlikte kesilen pasta ve GTSO yöneticilerine tecrübe ve paylaşımlarına yönelik soru ve cevaplarla sona erdi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017