“SU” FATURALARI “ELEKTRİK” FATURALARINI GEÇTİ MAŞALLAH

Bir süredir konutlarda tüketilen su faturalarının elektrik faturalarından yüksek gelmeye başlaması, bir vatandaş olarak benim gibi herkesin dikkatini çekmiştir diyerek faturalar üzerinde bir araştırma yaptım.
BUSKİ ZAMLARI İNCE İNCE YAPMIŞ
Su faturalarını incelediğimizde gördük ki, konutta birinci kademe olan 12m3 su Temmuz 2023 faturasında 10,71 TL iken aynı kademe su Aralık 2023 faturasında 17,71 TL’ye %65,36 oranında zam yapılarak yükseltilmiş; yani her ay tabiri caizse ince ince işlenmiş. Aynı zam atıksu bedeli ve bakım bedellerine de yapılarak faturalarımız iyice kabarmış.
VATANDAŞIN CEBİNE ZAMLI MAAŞ GİRMEDEN İŞTE BÖYLE ERİYOR
Asgari ücrete %49, emekliye %37 zam yapıldığı bir dönemde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın suya %65 zam yapmasını normal bulmak mümkün değil. Vatandaşın cebine zamlı maaşlar daha girmeden işte böyle eriyor. Sorsanız, bu zamları dış güçler yapıyor, hep o fırsatçı esnaflar yapıyor. Ama gerçek dün gibi ortada; emekli maaşına yapılan zammın neredeyse iki katı zam yapmak akla ve ahlaka aykırıdır. Allah’ın insanlara bedava bahşettiği suyu da mı içirmeyeceksiniz artık anlamış değiliz.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017