Refik Yılmaz “Herkes İşine Dönecek”

Gemlik Borusan Lojistik’te sendikaya üye olduğu gerekçesiyle Geçen hafta 4 işçinin işten çıkarılması sonrasında başlayan ve dün gece çalışma arkadaşlarının işten çıkartılan işçilere destek olması ve polisinde yapılan eyleme müdahalesiyle krize neden olan olay araya yetkililerin girmesiyle dün gece tatlıya bağlandı.
Gece gece saatlerde Borusan Fabrikasında işçilerin protesto gösterileni yaptıkları alana giderek işçilere destek çıkan Cumhur İttifakı Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz ve MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu Fabrika Genel Müdürüyle görüştüler.
Yapılan görüşmeler sonrası işçilerin yanına gelerek işten çıkartılan 4 işçinin geri alınacağı müjdesini veren Yılmaz burada işçilere hitaben yaptığı konuşmada ‘Çıkartılan işçiler işlerine geri dönecek. Ayrıca arkadaşlarına destek veren 80 işçi hakkında yapılan bir işlem varsa hepsi geri alınacak. Herhangi bir sıkıntı kalmadı. İşçi arkadaşlarımız müsterih olsunlar. Bizler her daim işçilerimizin yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.
Bir hafta sonra Gemlik Belediye Başkanı olarak işçileri ziyaret edeceğini ve Gemlik Belediyesi olarak da gereken tüm desteği işçilere sunacağını ifade eden Yılmaz ‘İşçi kardeşlerimizin sendikal faaliyetleri devam edecek Herhangi bir kısıtlama yapılmayacak. Size teminat veriyorum aksi bir durum olursa sizle birlikte eyleme bende katılacağım. Artık şimdi herkes işinin başına dönsün’ diye konuştu.
Cumartesi akşamı işçilere 200 kişilik iftar yemeği gönderen ve pazar gecesi de olayları çözüme kavuşturmak için çaba harcayan Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz’ın tavrı işçiler tarafından alkışlarla karşılandı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017