Halisdemir Tabelasını Kaldırdılar

15 Temmuz Şehidi Halisdemir’e  Büyük Saygısızlık

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı direnişin sembol ismi Ömer Halisdemir’in ismi, Gemlik’te bulunan aile sağlığı merkezine verilmişti. Geçtiğimiz günlerde, aile Sağlığı Merkezinde hizmet veren doktor, tabelayı kaldırarak ”Körfez Aile Sağlığı Merkezi” tabelasını astırdı.

Gemlik’te 15 Temmuz’un sembol isimlerinden Şehit Ömer Halisdemir’in adının verildiği Aile Sağlığı merkezinin ismi görevli doktorlar tarafından değiştirildi. Olaya ilçe kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Belediye başkanı Refik Yılmaz müdahil olunca tabela tekrar yerine asıldı.

Bölgede yaşayan vatandaşların dikkati sonrası ortaya çıkan olayda doktorlar sessiz kalırken, isim değişikliğinin il ve ilçe sağlık müdürlüğünün onayı sonrası yapıldığı iddiası ise daha da tepki gördü.

KARAKUŞ’TAN BÜYÜK TEPKİ

Olayın duyulması ve sosyal medyada yer alması sonrası ile kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz çeşitli görüşmeler yaparak tabelanın tekrar yerine asılmasını sağladılar. Kaymakam Gürbüz Karakuş; ”Hain Darbe girişiminde şehit olmuş ve ülkenin bekası adına sembol haline gelen bir şehit isminin kaldırılmasına müsaade edemezdik. Tepkimizi gösterdik, gerekli görüşmeleri yaptık. Tabela sabah itibariyle eski haline geldi. Bunu yapanlar hakkında soruşturma da başlatıldı” dedi.

İKİNCİ KÖRFEZ VAKASI

Öte yandan Gemlikli Şehit Öğretmen Etem Yaşar’ın adının verildiği Şehit Etem Yaşar Ortaokulunun adıda 2013 yılında değiştirilerek Körfez Ortaokulu adı verilmiş, olaya şehidimizin yakındaları ve şehit aileleri derneğinin müdahil olmasına ve binlerce imza toplanmasına rağmen zamanın kaymakamı olaya sesiz kalmıştı. Kaymakam daha sonraki yıllarda FETÖ terör örgütü soruşturmasında ihraç edilmişti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017