2 öğrenci öldü 14 kişi yaralı

Yeni otobandan Orhangazi çıkışı Gemlik Karsak girişinde bulunan gişelerin az gerisinde meydana gelen kaza, adeta katliama dönüştü. Kazada 2 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.

‘’Otobanda otobüsü durdurdu’’

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen gezide, Diyarbakır’dan hareket eden öğrenciler, İstanbul’dan Bursa’daki dini mekanları ziyaret etmek için yola çıktı. Karsak bölgesindeki gişelerdeyse, öğrencilerden birinin midesinin bulanması sebebiyle otobüs durdurdular.

‘’Kamyonet otobüse çarpmamak için direksiyonu kırdı’’

Kaza bölgesine hızla giren kamyonet, otobüsleri son anda fark etti ve çarpmamak için direksiyonu kırarak kanala doğru uçtu. O esnada da, yol kenarında duran öğrenci ve öğretmenlere çarptı.

‘’İki öğrenci hayatını kaybetti’’

Meydana gelen kazada olay yerinde Edanur Yıldız(13) ve Semanur Tekinhatun(13) isiml iki öğrenci hayatını kaybetti. 14 kişinin yaralandığı kazada ağır yaralıların bulunduğu da kaydedildi. Yaralılar çeşitli hastaneleri sevk edildi. Hayatını kaybeden iki öğrenci de, Cumhuriyet Savcılığının incelenmesi sonucunda Bursa Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

‘’Gemlik Devlet Hastanesinde OHAL’’

Yaralılar çeşitli hastanelere gönderilirken, Gemlik Devlet Hastanesine de sekiz yaralı giriş yaptı. Kazaya karışan şoförler, öğretmenler ve öğrencilerin getirildiği Gemlik Devlet Hastanesinde bir öğretmen ve bir öğrencinin durumunun ağır olduğu kaydedildi. İki yaralı da daha kapsamlı tedavi görmeleri için Bursa Yüksek İhtisas Hastanesine sevk edildi. Gemlik Devlet Hastanesine Gemlik İlçe Müftüsü ve müftülük görevlileri de geldi.

Meydana gelen kaza ile alakalı geniş çapta soruşturma başlatılırken, otobanda seyretmesine rağmen şoförün durması ve görevli öğretmenlerin de buna izin vermesi kazaya davetiye çıkardı. Meydana gelen kaza ile alakalı soruşturma başlatıldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.