Çınar Okulunda Şehitler Köşesi açıldı

Gemlik Çınar İlkokulu ve Çınar Ortaokulu’nda Atatürk Büstü ve Şehitler Köşesinin açılışı yapıldı. Gemlik şehitlerinin de fotoğraflarının yer aldığı şehitler köşesinde, 15 Temmuz Şehitlerine de yer verildi.

Açılış programına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Şube Müdürleri, öğretmenler ve şehit aileleri katıldı.

ŞEHİT ANNESİNİN İSTEĞİYDİ

   İlk sözü alan Okul Müdiresi İlkay Erdem; ‘’30 Ağustos Törenlerinde, Şehit Koray Pınar’ın annesi Ayten Pınar ile konuştuğumuzda, okulumda böyle bir köşe yapıp yapamayacağımızı sordu. Biz de o gün hazırlıklara başladık. Şehit Aileleri Derneği ile temasa geçerek şehitlerimizin fotoğraflarını edindik. İlk olarak tabii ki eğitimci olduğumuz için Şehit Etem Yaşar’a öncelik verdik. Kazım Bulut’un Gündem Aktüel Dergisinde yapmış olduğu haber de bizi derinden etkiledi. Ben de Suriye sınırında görev yaptım. Yaşananı anlayabiliyorum. Bu görevler zor. Bizler, Çınar Okulu olarak şehitlerimizi anmış olmanın da huzurunu yaşıyoruz’’ dedi.

Ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, ‘’Bizim için en önemli etkinlikler bunlardır. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Çınar Okulumuza da böyle bir çalışma yaptıkları ve anlamlı bir köşe oluşturdukları için teşekkür ederiz’’ şeklinde konuştu.

Gemlik Müftüsü Dr. Şavlı ise; ‘’Şehitlik mertebesi deyince, insan canını neler için feda edebilir bunu düşünüyoruz. Aile ve benzeri şeyler akıllara geliyor. Bunlarla beraber nasıl bir değer canını feda etmeyi göze aldırabilir deyince de Vatan akıllara geliyor. Vatan da böyle bir değerdir. Sadece bu da değil, Allah ve Kuran inancı da olması gerekir. Kuran’ı Kerim de, şehitlerimizi ölümsüz sayar. Onlar aramızdadır’’ dedi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş’un konuşmaları ve teşekkürlerinin ardından Okul girişinde bulunan Atatürk büstü ve Şehitler Köşesinin protokol ve şehit aileleri tarafından açılışı yapıldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.