Gemlik Ak Parti, Mahalle Geleneklerini Canlandırıyor

Ak Parti Gemlik İlçe Teşkilatı, farklı mahalle ve sokaklarda, önceki gelenekleri hatırlatmak adına çeşitli etkilikler düzenliyor.

Gemlik’in çeşitli mahallelerinde yufka ve kartalaç gibi isimlerle, mahallerde bulunan kadınların İMECE usulü ile hazırladıkları hamur işi yemek, Çukurbahçe Mevkiinde, Papatya Sokakta, Ak Parti Kadın Kolları ve mahalle sakinleri tarafından hazırlandı.

Etkinliğe Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Yaşar İslam, Ak Parti Gemlik Kadın Kolları Başkanı Şükran Ersöz, Ak Parti Gemlik İlçe yöneticileri ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam ve ilçe yöneticileri de, kartalaç yapımına eşlik etti.

Ak Parti İlçe Yöneticisi Tevfik Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, etkinliği düzenleyen yönetim kurulu üyesi Erkan Şen’e teşekkür edildi. Açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; ”Bu geleneğimiz, eskiden ayrı ayrı mahallelerde uygulanırdı. Amacı birlik olup, herkes evlerinden un, yağ gibi erzakları arasında toplayarak imece yapılırdı. Ateş yakılır, saçta pişirilir, kokusu mahalleyi sarardı. Tok olanı bile acıktırır, ayrıca gelen gidene de dağıtılırdı. Bazı büyüklerimizin inancına göre, kıtlık olmaması ve kazanın belanın defi için de yapılırdı. Bir anlamda yardımlaşma ve birliktelik gösterilirdi. Biz de bu geleneğe sahip çıkarak, sonraki nesillere aktarabiliriz.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017