Hisarcıklıoğlu kimi işaret etti?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son anda programına dâhil edilen Gemlik ziyaretinde, aslında ziyaretten fazlasını yaptı…

Hisarcıklıoğlu, bir yandan Gemlik’te açılışlar yaparken, bir yandan da ince mesajlar verdi… Oda seçimlerini de içeriyordu mesajlar, tabii ki anlayabilene.

***

Kemal Akıt’ın Oda Başkanı olmayacağını açıklaması, Rahmetli Mehmet Yıldırım’ın başkan adayı olacağı beyanı, iyi kötü senaryo oluşturmuştu. Mehmet Yıldırım Başkan olacaktı, yardımcıları ve komiteleri bile belliydi.

Yıldırım’ın vefatından her şey karıştı…

Oda seçimleri şu anda iki isim etrafında dönüyor. Mevcut Meclis Başkanı Paşa Ağdemir ve Mahmut Solaksubaşı. İkisi ile alakalı ayrıca değerlendirme yazısı kaleme alacağız… Konumuz hala Hisarcıklıoğlu…

***

Borsa programında çok net anladık ki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı, mevcut yönetimi destekliyor. Özden Çakır ve Erkan Eren arasında geçeceği düşünülen, Serdar Özaydın’ın da aday olduğu Borsa seçimleri ile alakalı, üstü kapalı olmayan aleni mesajlar verdi ve borsa yönetimine teşekkür etti.

Hisarcıklıoğlu’nun tercihi bu konuda ne kadar etkili olur diye düşünürsek, doğrudan sonucu da etkileyebilir.

Ardından, GTSO’ya konuk oldu TOBB Başkanı. Kemal Akıt’ı önceden tanıdığı ve saygı duyduğunu biliyoruz. Bu defa ziyaretinde konuyu daha ileriye götürdü. Hizmetleri için teşekkür ederken, onun destekleyeceği veya işaret edeceği ismi de destekleyeceğini aleni şekilde belirtti.

Akıt, herhangi bir ismi açık desteklemese de, pek çok programda Paşa Ağdemir’i öne çıkarması ”acaba” sorusunu akıllara getiriyor… Sonucu etkiler mi? Göreceğiz.

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.