Palandökenlilerden 100’üncü yıl etkinlikleri

Gemlik Erzurum Palandökenliler Derneği, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını farklı etkinliklerle yâd etti. 1915 – 1918 arasında Ermeni zulmünü doğrudan hisseden Erzurum’un, ermeni zulmünden kurtuluşunun 100’üncü yılı ilk olarak mevlit ile anıldı. Ardından Gemlik Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Düğün Salonunda Program gerçekleştirildi.

Gemlik Erzurum Palandökenliler Derneği Bar Ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikte, programa geçilmeden saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. Programa Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli,  Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam

Ardından söz alan Gemlik Palandökenliler Dernek Başkanı Cemal Yavilioğlu, ”Ermeni zulmüne karşı düşman işgalinden kurtuluşumuzun yıldönümü. İlk olarak o döneme hayatlarını kaybedenlere mevlit okuttuk. Güzel de bir program gerçekleştiriyoruz. Bize bu imkânları sağlayan ve her programımızda yanımızda olan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a çok teşekkür ederim” dedi.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ”Az önce Atatepe’de Erzurum’dan gelen öğrencilerimizi ağırladık. Onlara da anlattım, Ben Ardahan’da doğdum, Kars’ta okudum, bugün Gemlik’te Belediye Başkanıyım. Biz Nene Hatun’un ismini Atatepe’de Kuran Yurdumuza verdik. Onun künyesini de koyacağız. Gençlerimiz yeni Nene Hatun’u, Ömer Halisdemir’i örnek alsın dedik” şeklinde konuştu.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından da Dernek Başkanı Cemal Yavilioğlu, Belediye Başkanına Erzurum’un önemli yerlerinden oluşan tablo hediye etti.

Gecenin devamında ise Erzurum’un sanatçıları Zekai Dadaşcan, Grup Nida, Elif Arslan ve Kadir Babacan sahne aldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.