Cevdet Bağça Göz Doldurdu

Özgün Müziğin önde gelen isimlerinden Cevdet Bağca, Gemlik Dersimliler Derneğinin davetlisi olarak Gemlik’e geldi. SMA hatalığına dikkat çekmek için düzenlenen konser programında sevilen sanatçı Şenol Akdağ’da sahne aldı.

DEVLET ELİNİ ÇABUK TUTMAZSA ÇOCUKLARIMIZI KAYBEDERİZ

Programda ilk sözü alan SMA hastası çocuğun annesi Senem Cankurt, 2015’den bu yana yaşadıkları ile alakalı bilgi verdi. Cankurt; ”Çocuğumuzun altıncı aydan sonra basamadığını fark ettik ve araştırmaya başladık. Aylar sonra SMA hastası olduğunu öğrendik. Hastalık durmadan ilerliyor. Doğrudan tedavisi ülkemizde imkansız. Amerika’da geliştirilen bir ilaçla tedavi olabilecek. İlaçları karşılama şansımız yok. Devletin elini çabuk tutması lazım, çünkü kızım her gün daha kötüye gidecek, sonunda da kaybedeceği. Yüzlerce SMA hastası var. Hepsi destek bekliyor” dedi.

AYHAN IŞIK; ERKEN SEÇİM EKONOMİNİN KÖTÜYE GİTTİĞİNİN GÖSTERGESİDİR

Ardından söz alan Dersimliler Dernek Başkanı Ayhan Işık; ”Gündem çok hızlı değişiyor. AKP, bir yandan savaşıyor. Bir Rusya’nın yanında, bir ABD’nin yanında görünüyorlar, takip etmek zor. Bunlar devam ederken bir de kimine göre baskın seçim, kimine göre erken seçim OHAL ortamında yapılıyor.

OHAL FETÖ ile mücadele sonrasında ortaya çıktı. Her istediklerini verenler yani AKP’liler OHAL’den hiç etkilenmedi. OHAL altında uygulanan KHK politikası büyük hasar yarattı. Erken seçimin kabulü, bir yandan da iktidarın ekonominin kötüye gittiğini, ülkenin iyi yönetemediğini de kabul etmesidir. Bizler, Hızır Paşa’nın zulmüne ‘dur’ dedik. Derneğimiz de operasyonlara maruz kaldı. Bizler 68 kuşağındın devrimci önderleriyiz. Devrimin yılmaz bekçileriyiz” şeklinde konuştu.

SARIBAL; 4 MAYIS’TA MUNZUR’UN SAVUNMASI VAR

Son olarak söz alan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise; ”Dersim, Anadolu’nun tarihsel sürecinde en önemli yerlerden biridir. Dersim tarih boyunca bedel ödedi. Şimdi de Ceberrut Devlet baskısı, Munzur’un sularını pazarlamak istiyor. Burada asıl amaçları yaşamı yok etmek. Milli Park baraj altında kalacak. 4 Mayıs’ta Munzur’un savunması var. Savunmaya hepinizi davet ediyorum. Bu ceberrut yapı kan, öfke ve mezhepsel ayrılıktan hoşlanıyor. Bunlara karşı aynı oyunlarımızdaki gibi el ele olmalıyız” dedi.

Gecenin sonunda ise Şenol Akdağ ve Cevdet Bağca sahne aldı. Bahçe hem söylediği türkülerle, hem de salona olan hakimiyeti ve diyaloglarıyla adeta göz doldurdu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.