KARAGÖL BUSKİ’NİN ÖNCELİĞİ DEĞİL

Gemlik Belediye Meclisi Temmuz Ay’ı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası meclis salonunda yapıldı.

Gemlik Belediye Meclisinde kış mevsiminde Gemlik’te yaşanan hava kirliliği ile alakalı rapor görüşüldü. Gemlik’te imarı olmayan bölgelerin imar çalışmalarının yapılması durumunda, bölgelerin doğalgaza kavuşacağı yönündeki rapor oybirliği ile kabul edildi.

KARAGÖL BUSKİ’NİN ÖNCELİĞİ DEĞİL

Feyziye’ye bulunan Karagöl ile alakalı rapor görüşüldü. Konu ile alakalı söz alan MHP Meclis Üyesi Osman Durdu; ”Buski ile yaptığımız görüşmelerde burayı piknik alanı olarak değerlendirdiklerini öğrendik. Yani Karagöl’ün durumu Buski için öncelikli değil. Aynı zamanda yatırım planında da bulunmuyor. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise İl Özel İdaresi zamanında çalışmalar yapıldığını fakat hiç birinin etkili olmadığını hatırlattı. Bölgedeki kayma sonrasında göl ortasında toprak birikmesinin olduğunu dile getirdi. Ak Parti Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu ise; ”Yapılan görüşmelerde buraya bir şey yapmayın doğa kendini iyileştirsin” denildiğini söyledi.

CENAZELERİMİZİ NE YAPALIM?

Kumla’da bulunan orman arazilerinin düzenlenmesi ile alakalı rapor da oybirliği ile kabul edildi. Konu ile alakalı söz alan MHP Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı; ”Daha önce de söylemiştim, bu alanda mezarlık oluşabilir” dedi. Ak Parti Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu’nun kurum görüşleri ve orman alanları ile alakalı söz alması üzerinde cevap veren Solaksubaşı; ”Her konuda bunları öne sürüyoruz, o zaman cenazelerimizi denize mi atalım?” çıkışında bulundu.

DENİZDEN BAKINCA 5 KAT

Kumla’da inşaat ruhsatı ile alakalı konuda da, bölgede Ayrık Nizam 4 kat planlanırken, Küçükkuma Mahallesi 19 paftada bulunan alandaki plan değişikliği ile alakalı Deniz bölümünden bakılınca 5 kat sınırını aşmamak üzere izin verildi. Bu uygulamayla, eğim ve otoparktan da kat kazanılmasının önüne geçilmiş oldu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017