Efendioğlu; Bölgenin Ortak Akılla Yönetilmesi Gerekir

Ak Parti Bursa 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ergün Efendioğlu, Gemlik Manşet Gazetesini ziyaret etti. İmtiyaz Sahibi Kazım Bulut ve Gazete Editörü Yalçın Özkan tarafından karşılanan Efendioğlu, Bölge Üniversitesi başta olmak üzere pek çok konuda değerlendirme yaptı.

Ziyarette konuşan Efendioğlu; ”Gemlik, İznik ve Orhangazi bölgesinin müşterek ve zorunlu birliktelik ihtiyacı bulunuyor. Bizlerin de birlik olarak hareket etmesi, ortak kararlar alması gücümüzü birlikten alarak daha etkili çalışmalar yapmamızı sağlar.

ÜNİVERSİTE İÇİN ORTAK KONSENSÜS

Bölgede elzem bir ihtiyaç olan Bölge Üniversitesi ile ortak çalışma ve konsensüs oluşturmalıyız. Ben Milletvekili adayı olurken de, bugüne kadar Orhangazi Ticaret Odası Başkanlığım döneminde de ortak akılı kendime rehber edindim. Ortak akılla alınacak olan sonuçlar, her zaman diğer sonuçlardan daha etkili olmuştur.  Üniversite konusunda da bu birlikteliği gerçekleştirmemiz durumunda, Bölge Üniversitemizi kazanacağımızı düşünüyorum. Üç ilçenin dinamiklerinden oluşturulacak konsensüs sonrası kazandırılacak Üniversite hem örnek olacak, hem de ilçelere katkı sağlayacaktır.

SOSYAL HAYATIN ARTIRILMASI

Gemlik, İznik ve Orhangazi bir yandan turizmi, bir yandan iş dünyasına katkıları, bir yandan da tarihi dokusu ile dikkat çekiyor. Sosyal hayatın artırılması, buna uygun mekânlara destek verilmesi, projeler geliştirilmesi de bölge adına öncelikli ihtiyaçtır. Üç ilçede de farklı kesimlerden isimlerle aralıklarla bir araya gelmemiz gerekiyor. Eğer, aday olur da mecliste yer alırsam, ilçelerle ve sokaktaki vatandaşla bağımıza devam edeceğim. Oda Başkanlığımdan üyenin görüşlerini aldığım gibi ilçelerin dinamiklerini ve değerlerini iletecek kesimlerle bir arada olma zaruretim bulunuyor.

SİHİRLİ KELİME; ORTAK AKIL

İş Dünyasındaki ve Oda Başkanlığında tecrübelerim, sürekli görüş alarak değerli sonuçlar alınabileceği yönündedir. Çalışmalarımda da en ummadığımız insandan, en faydalı fikirlerin çıktığını ve katkı sağladığına şahit oldum. Bu nedenle ‘ben bilirim yok, biz biliriz’ var. Benim adaylığımın çıkış noktası da üç ilçenin ortak aklını, isteklerini ve önceliklerini birlikte belirleyerek çalışma yaparsak, 5 yılda önemli yol alabiliriz” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.