Cumhurbaşkanımız vardı şimdi Vekilimiz yok

24 Haziran Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, Gemlik’in hemen her bölgesi Gemlik’ten milletvekili olması adına tepkisini dile getiriyor. Türkiye Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın da memleketi olan Umurbey’de ise ”Cumhurbaşkanımız vardı, şimdi vekil bile çıkaramıyoruz” dediler.

ÜÇ İLÇE İÇİN DE UYGUN BÖLGE GEMLİK’TİR.

Vatandaşlar, Gemlik’ten çok sayıda yetişmiş isim olmasına, bölgeye en çok hitap edecek ilçe olmasına rağmen Gemlik’te milletvekiline yer verilmemesine anlam veremediklerini ifade ettiler. Gemlik’in Orhangazi ve İznik’e açılan kapı olan Gemlik’in, sanayi, kültürel ve ekonomik bakımdan Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri olduğu vurgulanırken, aynı zamanda tarımsal alanda marka olduğunun da altı çizildi.

Türkiye Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar gibi önemli bir ismi yetiştiren Gemlik, geçmişte siyasette etkin rol üstlenirken, uzun yıllardır temsil noktasında sıkıntı yaşamaktan dolayı bu dönem tepkilerini yüksek sesle dillendiriyor. Gemlik’te bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler ve odalar da seçim takviminin açıklamasının ardından Gemlik’ten Milletvekili istediğini ifade ederken, yakın zamanda açıklanacak aday listelerinde Gemlik’ten ismin yer alıp almayacağı merak ediliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.