DOÇENTTEN PANAROMA PLUS’ TAM NOT

Gemlik Hisartepe Mevkiinde Jandarma karşısında yapılan Panorama Plus evlerini inceleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Doçenti Mehmet Şükrü Özçoban, binalar ve istinat duvarına tam not verdi.

İSTİNAT ÖRNEK OLABİLİR

   Teknik Üniversitesi Geoteknik Mühendisi Doçent Mehmet Şükrü Özçoban,Panorama Plus binalarında yaptığı incelemelerde istinat duvarının tekrar yapılmaya başladığı dönemden bugüne kadar inceleme yaptıklarının altını çizerek; ”Gemlik’in yeni açılan bölgelerindeki dağlık alanlarda, kuzey planları dahil eğimli pek çok arazide kullanılabilecek istinat örneği olan 10 metrelik duvarın, son incelemelerini yapmak üzere Gemlik’te bulunuyoruz. Ciddi bir maliyete çıkarılmış olsa da, sadece bugüne değil sonraki yılları da kapsayacak önemli bir çalışmaya imza atıldı. Malzeme ve işçilikten kaçınılmadığı gibi, statik açıdan da olabileceğinin en fazlasını barındırıyor. Emek veren ekibi ve iş sahiplerini kutlarım” dedi.

196 ADET FORE KAZIK

İstinat duvarının yeniden inşa çalışmalarında 166 adet 13 metrelik fore kazık kullanıldığı kaydedildi. 1,5 metre temelle inşa edilen kazıklar arasında, 70 cm aralıklar bulunuyor. 1.20 metreden 3 metreye kadar çıkan kademelerle inşa edilen duvarda, her kademede 50 cm de döşeme kullanıldı. Döşeme aşamasında ise ocaktan yeni çıkan malzemeler kullanıldı. 26 ve 18 metreye kadar ulaşan kazıklar, döşeme ve kademe sonrasında olası yağışlara karşı duvarın da yükünü alacak şekilde inşa edildi. Döşemedeki dikkat çeken ayrıntı ise malzeme olarak granül tercih edilmesi.

DOÇENTİN İMZASINI TAŞIYOR

Projede dikkat çeken asıl konu ise firmanın bünyesinde inşaat mühendisleri bulundurmasına rağmen, daha güvenli bölümde yapılan kalıp istinat duvarını İstanbul Teknik Üniversitesi Geoteknik Mühendisi Doçent Mehmet Şükrü Özçoban’a vermesi oldu. Projeyi doçente çizdirmekle kalmayıp, proje aynı zamanda İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi senatosunda da onaylandı. Belirliaralıklarla da istinat duvarının ilerleyişi ve takip etmesi için danışmanlık görevini de yine Yıldız Teknik Üniversitesi’nden izinler alındı.

PANAROMA PLUS ÖZELLİKLERİ İLE DE DİKKAT ÇEKİYOR

Panorama Plus projesi 60 daireden oluşuyor. 155 metrekare 3+1, 280 metre dublex 5+1 dairelerden oluşuyor. Tüm açılardan denizi gören proje, bahçe çalışmaları, açık ve kapalı havuzu, farklı organizasyonların yapılabileceği Seyir Kafe ile de dikkat çekiyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.