Yüzde Kaç? – KAZIM BULUT

Genel çalışmalarının hızlandığı günlerde, beklentiler akıl sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Örneğin genel seçimde; MHP %20 civarı bekliyor, İyi Parti’de %20’yi bulacakmış. HDP’nin kesin %15’i varmış, CHP %30’a ulaşmış. Ak Parti %55 en az bekliyor. 60’a da şaşırmazlarmış. Unutmadan Saadet’in de %5’i varmış. Zaten çok iyi olmayan matematiğim bu noktada iflas ediyor işte… Yan yana yazınca %145 çıkıyor. Kaç vekil çıkaracaklarını sormaya korktum, maazallah toplamı 1300’ü bulur.

Birileri fena kırılacak ama bakalım hangisi…

***

Gemlik gözünden bakarsak Ak Parti bölgeden milletvekili bulunmasının avantajı ile sahada rahat. Zafer Işık, Belediye Başkan Adayıymış gibi çalışma yapıyor, Gemlik ile alakalı projelerini anlatıyor. ”Ortak Akıl” söylemleri ile sahada olan Işık’ın, STK ve çeşitli derneklerden destek avantajı da bulunuyor. Işık’ın sıralaması onun milletvekili olarak seçilmesine yetse de, daha fazla söz sahibi olabilmek adına bölgeden yüksek oy almak istiyor. Ak Parti’nin teşkilatı da bir yandan sahada. Pek çok koldan çalışıyorlar.

CHP, Muharrem İnce mitinginin etkisinde daha. Onun aday olması sonrasında Gemlik’ten iyi oran çıkaracaklarına inanıyorlar. Site toplantıları dışında görünen pek çalışmaları olmasa da, İnce ince çalışıyorlar. CHP 8. sırasını Gemlik’e ayırdı. Genç bir ismin siyasette olması, gelecek adına anlamlı. Bugüne bakarsak Gemlik’in yeri 8 değil.

MHP, seçim döneminin sürprizini gerçekleştirdi. Adaylar açıklanmıştı ki, 4. Sıradan Gemlikli Muhammet Tekin’i aday yaptılar. 2.Bölgede 4. sırada yer alan Tekin, Gemlik Ülkü Ocakları çıkışlı, Bursa Ülkü Ocaklarında Başkan Yardımcılığı görevi yaptı, mevcutta MHP Genel Merkezinde MDK üyesi. MHP 21 ayrı noktada iftar ve mahalle iftarları ile seçim süreci tamamlıyor. İftar sonrası da dernek ve kahve ziyaretleri gerçekleştiriyor. Tartışmasız seçimin en çalışkanı Gemlik’te MHP.

İyi Parti, Bölgeden aday gösteremese de fahri Gemlikli olarak Hasan Toktaş’ı sahaya sürdü. Meral Akşener’in çalışmalarıyla gidiyor süreç. Gemlik’te görülen programları pek olmasa da, üye bazında çalışma yapıyorlar. Türkoğlu, Toktaş ve Yüksel Yılmaz’ın farklı bölgelerde 1 ve 2. sıraları alması beklenirken, onlar da kontenjan tercih etti.

Saadet Partisi, her zaman olduğu gibi sahalarda. Gemlik’ten adayları da var. Daha önceki seçimlerde de olmuştu. Ekip olarak farklı noktalarda ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Sloganları da Bilge Başkan.

HDP Gemlik’te seçim bürosu açtı ama sessiz. Kendi kitlesi dışında herhangi bir ziyaret veya çalışması görünmüyor. Ülke genelinde seçimin belirleyici partisi olması bekleniyor.

Vatan Partisi Belli isimlerin sırtında çalışmalarına devam ediyor. İmza toplama kampanyası dahil gönüllü isimlerle yol alıyorlar.

***

Ramazan Ay’ında çalışmak her ne kadar zor olsa da, Gemlik’te de ülkede de sonucu belirleyecek olanlar kararsız seçmen ve apolitik kesim. Diğerlerinin safları zaten belli. Çalışan, kazanır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.