Karabıyık GTSO’ya konuk oldu

CHP Bursa 1. Bölge adayı Lale Karabıyık, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasına konuk oldu. CHP ekonomik politikalarını anlatan Karabıyık’ı GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, Meclis Başkanı Hasan Yıldırım be yönetimi karşıladı.

Ziyarette ilk sözü alan GTSO Başkanı Paşa Ağdemir; ”Odamızın projeleri ile alakalı kapınızı çaldığımızda destek aldık, size Gemlik ve odamız adına teşekkür ediyorum. Akademik yönünüzle de meclise önemli katkı sağlıyorsunuz” dedi.

Ardından söz alan Lale Karabıyık, ”Baskın seçim olsa da, bizler tahmin ediyorduk. Bu nedenle hazırlıklıydık. Muharrem İnce’nin gerçek manada bağımsız Cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz. Biz eski sisteme dönmek istemiyoruz, geliştirilmiş parlamenter sisteme geçmek istiyoruz. Siyaset dünyasının etik kurallarını belirlemek adına Siyasi Ahlak Yasasını benimsiyoruz.

Türkiye’nin bütçesi pek çok şeye yetebilir. Türkiye’de önemli sorun bütçedeki kaynakların doğru kullanılmaması ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu denetlenmiyor. Günlük çözümler uygulanıyor, bundan da fayda sağlanmıyor. 18’inci yüzyıl kavramları ile 21’inci yüzyılın sorunlarını çözemezsiniz. Kaynakları doğru kullanmadığımız için 5 Milyar Dolar cari açık veriyoruz” dedi.

Ziyarette söz alan GTSO Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı; ”Bursa’dan milletvekili oldunuz. Bursa ile alakalı tasarruflarınızı merak ediyorum. Ayrıca Hara’nın bulunduğu bölgenin Gemlik’te kalmasını burada bizlerin OSB kurmasını arzuluyoruz, bu konuda önerileriniz ne olur?” sorusunu gündeme getirdi.

Karabıyık, Bursa’nın Türkiye bütçesine önemli bir gelir getirdiğinin altını çizerken, Gemlik’in bütçeden aynı oranda pay alması gerektiğinin altını çizdi. Hara ile alakalı tasarruflara da değinen Karabıyık, iktidarların bölgede yapılacakları, bölgenin dinamiklerine sorması gerektiğini dile getirdi. Ardından söz alan GTSO meclis üyesi Ferhat Kurt, bölgenin OSB yerine turizm amaçlı kullanılmasının Gemlik adına daha önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.