Tekin; Lisanslı Depoculuğun Öncüsü Olacağız

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Adayı Muhammet Tekin, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretlerde zeytin konusuna değindi.

İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve yönetiminin de katıldığı programlarda, bölge zeytini adına çalışmalarını anlatan MHP adayı, lisanslı depoculuğa dikkat çekti.

Gemlik’te dünyanın en kaliteli zeytini üretilse de, zeytinin standardının olmadığını belirten Tekin; ”Gemlik’te ve bölgede yıllar öncesinde lisanslı depoculuğa geçmeliydik. Geçen zamanda önemli kazanımlar sağlanması gerekirken, ne yazık ki bizler için kayıp oldu. Zeytin sektöründeki arkadaşlarımızla ve vatandaşlarımızla yaptığımız istişareler sonrasında, öncelikle Gemlik Zeytininin standardının olması gerektiği sonucuna vardık. Bunun da en kolay yolunun lisanslı depoculuk ile mümkün olacağı kanaatine vardık.

Gemlik bilindiği gibi merdiven altı tabir ettiğimiz, her biri farklı işlenen zeytinlerle çalışıyor. Lisanslı depoculuğa geçilmesi durumunda, her birinin derece ve tuz ayarı eşit olacak. Bu sayede de Gemlik dışındaki vatandaşlar, her aldıklarında aynı tada ulaşacak. Zaten marka haline gelen Gemlik zeytininin, marka değerinin yükselmesi ve fark yaratması adına, lisanslı depoculuk konusunu TBMM gündemine getirmeliyiz. Lisanslı depoculuğa geçilmesi durumunda hem fire azalır, hem de bölgemizin zeytini daha da değerlenir” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.