Hafriyatçılar Derneğinin açılışı yapıldı

Geçtiğimiz ay içinde birlikte hareket etmeye karar veren Gemlikli Hafriyatçılar derneklerinin resmi açılışını yaptı.

Gemlik İtfaiyesi yanında yer alan derneğin açılışına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Ak Parti Milletvekili Adayı Zafer Işık, MHP Milletvekili Adayı Muhammet Tekin, SP Milletvekili Adayı Hamza Aygün, hafriyat ve inşaat sektörünün önde gelen isimleri ve davetliler katıldı.

Açılış öncesinde söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Hafriyat sektörü bölgemizde önemli bir sektör. Gemlik’te hafriyatların rastgele dökülmesi, yolların ve çevrenin kirlenmesinin önüne geçmek için de, hafriyatçılar derneğinin varlığı önemli. Bizlerle irtibatta çalışınca Gemlik adına önemli katkı olur” dedi.

Ardından söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise, ”Kent halkımızın ortak yaşam alanıdır. Yenilenmeye ve devam etmeye ihtiyacımız var. Dönüşümde de hafriyatçıların önemi bir kat daha artıyor. Bu süreçte hafriyatçıların dernekleşmesi Gemlik’in yararına bir girişim olmuştur” şeklinde konuştu.

Son olarak dernek başkanı İsmail Akkaya yaptığı konuşmada; ”Amacımız günlük mesleki faaliyetlerimiz esnasında karşılaştığımız sorunları ortaya koyarak çözüme yönelik araştırmalar yapmak, ortak akıl kullanarak etkin sonuçlar almaktır. Burada önemli olan döküm sahalarıdır. Bunun da Belediyemiz ve diğer kamu kuruluşları ile çalışma yaparak üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Bizim için takip edilecek hususlar şunlardır; Faaliyet esnasında çevre güvenliğinin alınması, araçların üzerinden dökülecek şekilde malzeme yüklenmemesi, yağışlı havalarda yolları kirletecek şekilde çalışma yapılmamasıdır” ifadelerini kullandı.

Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın yaptırdığı dua sonrasında açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.