GEMLİK’TE ERDOĞAN VE CUMHUR İTTİFAKI  

Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olurken, Gemlik’te de Referandum oranını geçti. Cumhur İttifakını oluşturan Ak Parti ve MHP ise oyların yarısından fazlasını alarak %50,7 oy oranına ulaştı.

ERDOĞAN REFERANDUM ORTALAMASINI GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile kıyaslanacak en net sonuç olan 16 Nisan’da yapılan Ak Parti ve MHP’nin ”Evet” oyunu desteklediği sonuçlar sayılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum puanını önemli sayıda geliştirdiği görülüyor.  Referandumda 45,7 oy oranında kalan Gemlik, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 48,15 orana ulaştı.

CUMHUR İTTİFAKI %50’NİN ÜZENDE

Ak Parti ve MHP’ye Milletvekilliğinde verilen Gemlik’te yarıdan fazla. %50,9’a ulaşan iki partinin oy oranında, Ak Parti; %38,22, MHP; 11,42 oranına ulaştı. Millet İttifakı ise 42,29’da kaldı.

CHP, İNCE’NİN ALTINDA

Sandıkların açıldığında Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin %38,8 civarın oy aldığı görülürken, CHP’nin %28 civarında kaldığı görüldü. Meral Akşener Gemlik’te 7,7 civarında oy oranına ulaşırken, HDP Adayı Selahattin Demirtaş 3,1 oranda, Temel Karamollaoğlu 1,4 oranında kaldı. Doğu Perinçek ise 0,2 orana ulaşabildi.

IŞIK MİLLETVEKİLİ

Gemlik’te çeşitli siyasi partilerden Gemlik’ten Milletvekili adayı açıklanırken, Gemlik’i TBMM’de temsil edecek tek isim Ak Parti’den Zafer Işık oldu. Işık, bugüne kadar kendisine destek verenlere teşekkür ederken, bundan sonraki sürecin Gemlik ve Türkiye adına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.