GESYAD Umurbey Hayvan Barınağını Ziyaret Etti

Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği GESYAD, Umurbey’de bulunan Gemlik Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret ettiler.

Sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan dernek, farklı dönemlerde sokak hayvanlarını besleme ve onlara su verme çalışmaları da yapmıştı. Umurbey’de yapılan ziyarette, Sağlık Müdürü ve veterinerler tarafından karşılanan dernek üyeleri, barınakta inceleme yaparken, bir yandan da misafir hayvanlarla zaman geçirdi.

Dernek Başkanı Şükrü Deviren tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ”Köpek barınakları oldukça bakımlı ve özellikle kedi evi görülmeye değerdi.

Diğer il ve ilçelerdeki duruma göre daha profesyonel çalışan bir yapı olduğunu söylemeliyiz.

Bu çaba yeterli mi?

Elbette değil. Bu konuda hepimiz sorumluluk almalıyız. Masum çanlılara daha yaşanılır ve sosyal hayatın bir parçası olacak projeler üreterek kapıları tıklatmalıyız. İşimiz şikayetçi olmak olmamalı. Eminin her beş kişiden dördü hayvan severdir. Bunun çözümünü bizler bulmalıyız.

Bu dilsiz, masum çanlılar nereye giderseniz gidin hayatlarımızın birer parçası durumundalar

Aslında içinde birçok risk barındıran bu durumun yasalar ile düzenlenmesi gerekiyor. Gelişmiş ülkelerde sokak hayvanları gibi bir sorun yok. Bu çözen ülkelerin çözüm yöntemleri incelenmeli ve yasama yürütme kontrol mekanizmaları yasa ile güçlendirilmeliler” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.