Necmettin Rama Adı Tesiste Yaşayacak

2014 yılında meydana gelen kazada hayatını kaybeden önceki dönem Gemlik Belediye Meclis Üyesi Necmettin Rama’nın ismi, Hamidiye Mahallesinde spor tesisinde yaşatılacak.

Hamidiye Mahallesinde Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan basketbol sahası, futbol sahası ve çocuk parkından oluşan tesisin açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, meclis üyeleri, Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki, muhtarlar derneği üyeleri, STK ve dernek temsilcilerinin yanı sıra bölgede yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı.

ÜNLÜ; HAMİDİYE MAHALLESİ ÖNEMLİ HİZMET ALDI

Programda ilk sözü alan Hamidiye Mahallesi Muhtarı Necmi Ünlü; ”Hamidiye Mahallesi Gemlik’in kalbidir. Önemli bir spor tesisi kazandık. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Gemlik Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Son dönemde Gemlik’in pek çok mahallesinde çalışmalar yapıldı, bunlardan da önemli kısmını Hamidiye Mahallesi oluşturdu” dedi.

YILMAZ; BU HİZMETLER KEŞKE 20 YIL ÖNCE YAPILSAYDI

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ”Hamidiye Mahallesi Gemlik’in en eski bölgelerindendir. Buna rağmen önemli ölçüde altyapı sorunları vardı. Ne cami, ne ezan dedi ne de okuldan bir haberdi. Çocuklarımız, mecburen kilometrelerce yol giderek merkezdeki okullara yürümek zorunda kaldı.  Hamidiye Mahallesinde yolun karşısında. Kaderine terk edilmişti.

Bizler göreve geldiğimizde, önce altyapı çalışmaları ve imar çalışmalarını yaptık.  Sonra bahçesi en büyük cami ve okulu bölgeye kazandırdık. Tarım ve ziraat odası binası burada hizmete girdi. İleride benzer bir parkı inşa ediyoruz.

TARİHİN EN BÜYÜK YATIRIMLARINI GEMLİK BU DÖNEMDE ALIYOR

2018 e çok hızlı girdik. Bereketli yıl oluyor. Teşkilatımız ve meclis üyelerimizle beraber bu ilçeye daha ne yapabiliriz, diye çalışıyoruz. Körfez in temizliği için arıtma tesisi önemliydi. Tarihin en büyük yatırımlarını Gemlik bu dönemde alıyor. Keşke 20 yıl önce olabilseydi.

Hastanemiz de gemlik in doğusuna geldi. Buralar gözde mekanlar oldu. Hem oyun, hem futbol, hem de basketbol oynanacak yer. Necmettin Rama, siyasette önemli rol almış işimdi. Allah rahmet eğlesin. İnsan güzel iz bırakınca toplum unutmuyor. Biz bizden öncekilerden çok çalıştığımız hizmet yaptığımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

ALİNUR AKTAŞ; SEÇİM BİTTİ, ARTIK İCRAAT ZAMANI 

Son olarak söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; ”Vefa semt veya bozacı adı değildir. Korunması gereken unsurdur. Gemlik Belediye Başkanı ve ekibine bu anlamda teşekkür ederiz. Bu mahalleye, bu şehre katkıları olmuş bir isimin, bu güzel eserle anılacak olması güzel bir durumdur.  Bu güzel eser de onun ismi ile şahlanıyor.

Türkiye’nin yaş ortalaması 30. Bu da büyük bir güç. Bunun veriminin artması adına bu gibi tesisler ve Spor tesisleri önemli. Yapmak bizden, bakmak sizden. Bunlara sahip çıkmak lazım. Evinizdeki eşyalar önemliyse bu da o kadar önemli.

Ben de İnegöl’ün Hamidiye mahallesinde doğmuş biriyim. Küçük kız kardeşim de yıllarca Gemlik’in Hamidiye Mahallesinde yaşadı.

Bizler bu millete yürekten teşekkür ediyoruz. Herkes gitti oyunu kullandı ve millet son sözünü söyledi. Artık seçim bitti, icraat zamanı. İlk 100 ve ikinci 100 gün hedefleri dedi cumhurbaşkanımız.

Bizler sıradan bir şehirde, sıradan bir ülkede yaşamıyoruz. Tüm dünyanın krizi konuştuğu ortamda dimdik ayakta duran yatırımlar yapan Türkiye var. Avrupa da asfalt tamiratı yapamayacak ülkeler var.

2000 –  2007 arası Necdet Sezer Cumhurbaşkanıydı, yurtdışı gezisi yoktu. Şimdi öyle bir Cumhurbaşkanımız var ki, ya biz bir ülkedeyiz ya da onlar ülkemizde. Dünyayla entegre oluyoruz. Bugün dünya 5 den büyüktür diyen Cumhurbaşkanı ve Türkiye var” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın duası sonrasında Gemlik Belediyesi Necmettin Rama Spor Tesislerinin açılışı protokol tarafından yapıldı.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.