Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Gemlik’te de kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi ve Mareşal rütbesinin verilmesinin yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen kutlama programı, Gemlik Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı.

Programa Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutanı Vekili Albay Aziz Sevimli, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Gemlik İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, CHP İlçe Başkanı ve yönetimi, MHP İlçe Yönetimi, kurum ve daire müdürleri de iştirak etti.

Gemlik Muharip Gaziler Derneğinin de büyük katılım sağladığı program, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam eden programda, günün anlam ve önemine daire konuşmayı da Gemlik Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kadir Tan yaptı. Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında Atatürk’e verilen Mareşal ve Gazi ünvanına dikkat çeken Tan, imkansız denilen başarı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarken; ”Gaziler Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan temsilcileridir” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017