Dinamitle Ne Aradılar?

Gemlik’te gece yarısı dinamitle yapılan çalışma, vatandaşları korkuttu. Yapılan çalışmada define araması şüphesi bulunurken, dinamiti kullanan şahsa da ulaşıldı.

Gece yarısı Odun Depoları ilerisinde, Fen İşleri Müdürlüğünün üstünde dinamit patlatılması bölgede bulunanları rahatsız etti. Çevrede bulunan bir tepede, çeşitli zamanlarda hilti ile çalışma yapıldığı gözlenirken, dinamitin kayayı kırmak için patlatıldığı tahmin ediliyor.

EMNİYET, SEFERBER OLDU

Şikâyet üzerinde olay yerine gelen Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dinamitin patlatıldığı noktayı ve çevreyi incelerken, kayaların arasında matkap vasıtası ile oyuklar açıldığını, arasında da dinamit koyarak patlatıldığını fark ettiler. Bölgede bulunan ve toprağa gömüşmüş kabloyu da fark eden Emniyet müdürlüğü ekipleri, UEDAŞ’a haber verdi.

UEDAŞ ekiplerinin bölgeye gelmesi ve hattın kendilerine ait olmadığını söylemesi sonrasında, Emniyet güçleri toprağa gömülü kabloyu kazarak belli bölgeye kadar çıkarırken, dinamit patlatılan bölgenin ilerisinde olan bir evden şüphelenediler. Kablonun evden uzanan bağlantısının çıkarılmasına rağmen, evin çevresine dışa yönelik hazırlanan düzeneği bulan emniyet güçleri, vatandaşlara ulaştı. Binanın mağaza bölümünde ise matkabı inceleyen emniyet güçleri, matkabın sıcak olduğunu ve dinamit yerleştirmek için açılan oyuklara da uygun olduğunu fark edince, evde bulunanları ifade için Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

KÜMES YAPACAĞINI İDDİA ETTİ

Olay ile alakalı bölgede çalışma yaptığı öğrenilen B.A.’nın ifadesi alınırken, şahıs evinin ilerisinde bulunan bölgeye kümes yapmak istediğini, kayaları kıramadığından dinamit kullandığını iddia etti. Konu ile alakalı Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017