Farabi Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Gemlik Hisar Mahallesinde, Gemlik Belediyesi tarafından inşa edilen, Farabi Aile Sağlığı Merkezi, Mahalle Kültür evi ve spor tesisinin açılışı yapıldı.
Eski İçişleri Bakanı Efgan Ala’nın da iştirak ettiği açılışa Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, kurum ve daire temsilcileri ile bölgede yaşayan vatandaşlar da katıldı.
Açılış programında ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hisar Mahallesinin önceki dönemi ile bugünlerini kıyasladı ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ”Mahallemiz sağlık hizmeti almak için aşağıya gitmek zorunda kalıyordu. Bugün yapacağımız açılışla hem sağlık merkezi, hem kültür evi hem de spor tesisini açıyoruz. Yakın zamanda da Hisartepe Mahallemize yeni bir okul yaptırmak için çalışıyoruz. Sayın vekilimiz yakından takip ediyor. Adliye binamız da bu mahallede yapılıyor. Erkek yatılı kuran kursu devam ediyor. Belediyemiz de kız kuran kürsü yapıyor. Biz göreve geldiğimizde buradan bir araç geçiyordu. Şimdi geniş bir alanı var. Bugün 3 Kasım 2018. 16 yıl önce halk devrim yapmıştı. Ulaşımda, sağlıkta Türkiye çok mesafe kat ettik. Gemlik’te önemli eğitim atılımı yaptık. Bugüne kadar yapılandan daha çok cami yaptık. Bu işler ekip işi. Ekiple yapılıyor. Kazanan Gemlik oluyor.”
Ardından söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ise; ”Muhakkak ki bu mahallede doğan ve büyüyen kardeşimiz olarak teşekkür ediyoruz. Belediyemiz Gemlik’in birçok yerinde hizmet veriyor. Tesisimize doktor ataması yapılacak. Mahallede birçok eksikler vardır. Yapilan yatırımları önemsiyoruz. Bu yatırımlardan en önemlisi Adalet Sarayıdır. Açılması ile Hisartepe daha canlanacak. Dörtyol kavşağı bizim yapmak istediğimiz proje ancak teknik açıdan zor proje. Kamulaştırmalar yapılması lazım.     Yapılmadan çalışma yapıyoruz. Tekrar proje çalışması yaparak benimle paylaşacaklar. MHP ile genel kurulda omuz omuza vermiş durumdayız. Özellikle terör örgütü ve yapılanmalarına karşı güç birliği içindeyiz. Yapmış olduğumuz çalışma 15 Temmuz ruhu ile yapılıyor. Karşımızdaki siyasi partiler milli duruş içinde değiller. PKK ve dış güçlerin kontrolündeler. Yerel seçimler var. Bizim de sürecimiz 5 Kasım itibari ile başlayacak. Zeytin bölgelerimizi ziyaret ettik. Sinek vuruğu ile alakalı büyük sorun var. Tarım Bakanımız beni arayarak bakanlık, üretici ile çalışma yapacak. İlçe tarım müdürlüklerimizin, müstahsilin yanında olmadı gerekir. Büyük Kumla barajı ve Şükrüye barajı gibi önemli çalışmalar var. Bölgelerdeki köyleri sulayabileceğiz. Çol gölünde sorunu aşarsak sulama konusunda Umurbey bölgesine de destek verebileceğiz” dedi.
Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise Farabi gibi bir ismin tesise verilmesinin önemli olduğuna değinerek, Türk büyüklerinin ve şehitlerinin adının Gemlik’te yaşatılmaya devam edeceğini umduğunu belirtti. ”Gemlik gerekli hizmetlere kavuşuyor. Güzel bir isimle, güzel bir tesis” diyen Karakuş, tesisin hayırlı olmasını diledi.
Son olarak söz alan Eski İçişleri Bakanı ve Bursa Milletvekili Efgan Ala ise; ”demokrasi vatandaşlarla birlikte memleketi yönetmenin adıdır. Bizler sizlerden yetki alırız. Zaman zaman periyodik olarak önümüze sandık geliyor. Bazen aklınızdan geçiyor olabilir. Dünyadaki büyük devletler bile sıkıntılı dönem yaşıyor. Türkiye sizin sandıktaki iradeniz sayesinde, emin adımlarla devam ediyor. Eksiğimiz varsa gidermek zorundayız ki, Türkiye’yi hedeflerine daha emin adımlarla hedeflerine ulaştıralım” dedi.
Konuşmaların ardından, protokol tarafından kesilen kurdele ile açılış yapıldı ve tesis incelendi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017