Gemlikspor Deplasmanda Lider Tütünspor’u Devirdi

Bursa 1. Amatör Kümede mücadele eden Gemlik ekibi Gemlikspor, grubunun lideri Tütünspor ile Demirtaş Ömer Halisdemir Stadyumunda karşılaştı. Müsabakanın büyük bölümünde oyunu üstün götüren Gemlikspor, çok sayıda fırsatı harcadığı maçta, Tütünspor’u 1-0 yendi.

Gruptan Şampiyon olarak çıkmak isteyen Gemlik temsilcisi Gemlikspor, üçüncü maçında Tütünspor deplasmanında oyuna baskıyla başladı. Müsabakanın 20’nci dakikasında savunma oyuncu Furkan’ın sakatlanması ile moral olarak oyundan düşen Gemlik ekibi, ataklarında da etkili olamayınca müsabakanın ilk devresi 0-0 eşitlikle geçildi.

Maçın ikinci yarısında da oyunun mutlak hakimi olan Gemlikspor, 77’nci dakikada bu sezon takımın en öne çıkan ismi Yıldıray’ın golüyle 1-0 üstünlüğü yakaladı. 1-0 sonrasında atak girişimlerinde bulunan Tütünspor, beraberlik golünü bulacak pozisyon yakalayamadı. Müsabakanın son bölümünde ise biri boş kaleye, biri de karşı karşıya olmak üzere iki net pozisyonu harcayan Gemlikspor, müsabakadan 1-0’lık üstünlükle ayrılarak önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

SAĞLIKÇININ TECRÜBESİZLİĞİ CAN ALIYORDU

Maçın ikinci yarısının ikinci bölümünde yaşanan çarpışmada, Gemlikspor Kaptanı Emrah’ın dili içeriye kaçtı. Demirtaş sahasında bulunan sağlıkçının duruma müdahale edememesi sonrasında, Gemlikspor sağlıkçısı ve Orhangazi FK Antrenörü Volkan Özgül’ün müdahalesi sonrasında kendine gelen Emrah, müsabakaya da devam etti. Benzer olaylarda hayatını kaybeden futbolcuların olduğu bilinirken, Demirtaş sahasında eğitim almamış sağlıkçının yer alması da, şaşkınlık yarattı.

Zorlu periyottan 3 maçta 7 puan çıkaran Gemlikspor, Gruptan çıkmak ve grup şampiyonluğu adına önemli avantaj elde etti. Maç eksiği de bulunan Gemlikspor, 8 maçlık ilk devreyi ve sezonun tamamını lider olarak kapatmayı hedefliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017