Ak Partinin Aday Adaylarının Şansları

Aslında adaylık başvurusu yapmadan, değerlendirme yapmıştık…

Rakam dışında çok da bir şey değişmedi aslında. Ak Parti’den 8 isim aday adayı olduğunu açıkladı. Sokakta ise iki isim konuşuluyor… Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Berkay Bulut…

***

Öncelikle doğal aday Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz…

Yılmaz 5 yıl daha devam etmek istiyor. Bağlantıları, çalışmışlığı var.  Haftalık açılışları ve temel atma programlarıyla mesaimizin bir bölümünü doğrudan meşgul eden Yılmaz, Gemlik’e kazandırdıkları ile doğal olarak dikkat çekiyor.  Yılmaz’a destek olan grup var, tam aksinde çalışan grup ta… Ak Parti camiası aday anlamında şu anlık farklı çalışıyor gibi görülse de, seçim önünde bir şekilde ortak hareket etmeyi başardıkları için herhangi büyük bir sorun gözükmüyor onlar için… Yılmaz’ın en büyük avantajı, Belediye başkanlığı döneminde sayısız projesi ve eseri.

*

   Berkay Bulut; Beklenen adaydı… Gemlik’te farklı kesimler tarafından sevilen ve desteklenen isim. Ak Parti’de beklenenden daha hızlı kabul gördü. Hatırı sayılır destek alıyor. Sosyal anlamda önemli projeleri var. Önceliğini Gemlik’in sosyal hayatına vermiş. İmar konuları ile alakalı düşünceleri var. Detaylara girmek için olası adaylığını bekliyor. Teşkilatıyla uyumu, onu öne çıkaran diğer etken.  Bulut, esnaflık döneminde de halkla iç içe görüntü sergiliyor. Bulut’un önceliklerinden biri de ortak akılla hareket. Halkı da hizmetlerin içine çekmek, birlikte karar almak istiyor.

*

   Enver Şahin; Eski ilçe başkanlarından. Meclis üyesi tecrübesi var. Uzun zaman teşkilatın içinde yer aldı. Bir dönem adaylık konusunda dönemin Belediye Başkanı Mehmet Turgut ile polemikleri gündemi meşgul etmişti. O günkü yaşanan sorunlar iki isime de yaramadı. Faruk Çelik’in Bursa niyeti, onun da aday olmasındaki önemli etken.

*

   Emir Kantur; Milli Görüş kökenli. Tabandan. Meclis üyesi seçildiği gün de ”Sonraki dönem adayım” dedi. Sözünden de dönmedi. Refik Yılmaz’ın çalışmalarına destek verirken de, tüm meclis üyeleri aday olacağını biliyordu.

*

   Süleyman Çevik; Pek ismi duyulmasa da, açıklamalarının altını dolduran üslubu ile siyasette yeni aktör olacağını gösterdi. Sanki 40 yıldır siyasetin içindeymiş gibi konuya hâkim olmasının yanı sıra, beklenenin üzerinde destek gördü. Aday olur mu? Kuvvetli ihtimal değil… Ama Gemlik siyaseti yeni ve konuya hâkim bir isim kazandı.

*

   Orhan Semiz; Bir dönem Ak Parti adaylığında ismi geçmişti. Aday olması da sürpriz sayılmaz. Bilinen bir esnaf. Proje bazında çalışmaları olabilir. Semiz’in de güvencelerinin içinde Faruk Çelik var.

*

   Habibe Oral; Pek ortada görünmemesine rağmen, Gemlik ile alakalı konulara hâkim. Geçtiğimiz dönemde de aday adayıydı. Bir ara ismi dikkat de çekti. Çok ihtimal görünmese de, partinin tek kadın aday adayı.

*

   Mehmet Kaptan; Defalarca milletvekili aday adayı oldu, pek dikkate alınmadı. Bu defa da Belediye için aday adayı. Neden adaylığa başvurduğunu hiç kestiremediğim isimlerin başında geliyor…

***

Tüm bunların dışında aday olur mu?.. Ak Parti’ye belli olmaz…

***********

Üst taraftaki isimler, Ahmet Avcı ve Fehmi Arslan adaylık açıklamasını yapmadan önceydi. Gazete baskıya gittikten sonra yaptılar açıklamalarını… Devam edelim kaldığımız yerden sitemizden…

Ahmet Avcı; Belediye Başkan Yardımcısı, Mevlüt Avcı gibi önemli bir ismin oğlu. Gemlik’te sevilen simalardan, tüm adaylara ”Sen olmasan kimin olmasını isterdin?” sorusu sorulacağı göz önüne alındığında, ismi fazladan anılabilir. Duyarlı, Belediye bütçesi konusunda fazlası ile detaycı, halk malını sahiplenen imajı ile dikkat çeken Avcı’nın, bir kaç yıl önceden ismi çok anılmıştı. Aday olması sürpriz olmadı. Son ana bırakması ve uzatılınca karar vermesi, farklı söylentilere yol açsa da, Ahmet Avcı düz adam… Çok hesap yapmaz…

Fehmi Arslan, onun çevre baskısı moda tabir ile ”Mahalle Baskısı” ile aday olduğunu düşünüyorum. Yöneticiliğini ve iş bilirliğini doğrudan kanıtlamış isim. Aynı zamanda mevcutta meclis üyesi, Sosyal Yardımlaşmada yönetici, engelliler derneğinin ve engelsiz kafenin çalışkan ismi. Arslan duyarlı isim. Ondan beklentiler bu dönem aday adayı olması yönündeydi, o da uzatılınca açıklama yaparak şaşırttı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017