İyi Parti Gemlik’te İttifak Yapmayacak

İyi Parti İlçe Bakanı Birol Mumcu, Aday Adayı Dr. Adnan Bıyıklı ve parti yönetimi, Gemlik’te bulunan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mumcu, Gemlik’in kazanma ihtimali olan ilçelerin başında geldiğini, bu nedenle Gemlik’e ayrı özen gösterdiklerini ifade ederken, ”Gemlik’te ittifak olmayacak” sözünü, özellikle vurguladı.

Gemlik Basını ile Manastır My Gusto kafede düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen İyi Parti yönetimi, seçim döneminden umutlu olduklarını ifade ettiler. Programda ilk sözü alan İlçe Başkanı Mumcu; ”Lise yıllarına kadar Gemlik’te yaşadım. Sonrasında iş gereği Bursa’da bulundum. Gemlik, her zaman benim için önemliydi. Bu nedenle ilde daha önemli bir görevde, başkanvekili görevinde yer almama rağmen, Gemlik’te görev almak istedim.

2007’de MHP’den milletvekili adayıydım. Devlet Bahçeli’nin sonraki politikalarını benimsemediğim için, sonrasında görev almadım. Bugün inandığım İyi Parti teşkilatlarında görev alıyorum. Ben Türk Milliyetçisi olarak, doğru bildiğimi yapmak adına mücadele ediyorum. Yeni partilere de şans verilmeli. Diğerleri, başarısız olduklarını zaten kanıtladılar ki, AKP hala iktidar. Bizim kapanmamızdan söz edeceklerine bence Akp karşısında başarısız olan CHP ve MHP kendini sorgulamalı. Belki de onlar siyasetten çekilmeli.

Gemlik Nezih Dimili’den bu yana Belediyecilik konusunda hizmet almıyor ve kötü yönetiliyor. Bizler için önemli olan Gemlik’e hizmet vermek. Gemlik’e daha iyi hizmet edeceğimize inandığımız için, Gemlik’te aday adayımı Dr. Adnan Bıyıklı’nın arkasında duruyoruz.

GEMLİK’TE İTTİFAK OLURSA, ÇATISI İYİ PARTİ OLUR

Son yerel seçimlerde, iktidar partisi dışında en fazla oy oranına ulaşan isim Dr. Adnan Bıyıklı olmuştur. Bu nedenle, bizlerin herhangi bir parti çatısında ittifak görüşmesi yapmamız söz konusu değildir. Eğer, değerlendirme yapılacaksa, ikinci olan isimle mi? yoksa üçüncü olarak seçimden çıkan teşkilatla mı seçime girilmeli? Bunu sizler değerlendirin. Bizler yerel seçime kendi adayımız ve kendi meclis üyelerimizle gireceğiz. Gemlik halkı Dr. Adnan Bıyıklı’ya güvenmişken, aksi bizler için düşünülemez. İnanıyoruz ki, Belediye Başkanlığını alma şansımız olan ilçelerden en önde geleni Gemlik’tir” dedi.

BIYIKLI; HALKIN ARASINDA OLMADAN BELEDİYECİLİK OLMAZ

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Adnan Bıyıklı; ”Geçmiş süreçte, Gemlik’te önemli bir vizyon ortaya koyduk. Bu da zannediyorum ki karşılık gördü. Gemlik’te oturmamla alakalı adresim hala Gemlik’te, iş dolayısıyla Bursa’da çalışıyorum. Gemlik’ten kopmadım, çeşitli noktalarda temasımı her zaman sürdürdüm.

Gemlik ile alakalı pek çok soruna aşinayım. Gemlik Belediyesinin müteahhitliğe soyunmasına anlam veremiyorum örneğin. Vatandaşa uygun fiyatla konut kazandırmak ayrı, müteahhit mantığı ile çalışmak ayrı konudur. Gördüğüm kadarıyla da, baştan satış kararı almalarına rağmen, sonra %25 peşinatla taksitle satacağını söylemişler. Dar gelirli için yapıldıysa sosyal konutlar, ortaya çıkan şartlar asla dar gelirliye hitap etmiyor. Bu konu ile alakalı değerlendirme yapacağız.

Bizim dönemimizde ‘Ben bilirim’ mantığı asla kabul görmeyecek. Öncelikle sorunları vatandaştan dinleyecek, ona göre hareket edeceğiz. Bizim siyasi anlayışımız her zaman bu şekilde olmuştur” şeklinde konuştu.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017