CHP; BELEDİYE İNDİRİM DEĞİL HESAP HATASI YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi, İlçe Binasında Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan toplu konutlar ile alakalı açıklama yaptı. 950 TL’den çıkılmasının zaten hata olduğunu belirten CHP’liler, hesap hatası ile alakalı belediye meclisinde uyarı yaptıklarını ve uyarılarına rağmen meclisin kapandığını belirttiler. Toplantı esnasında Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol ile yapılan tartışmaya da değinildi.

ACAR; 158 KONUTTAN SADECE 14’Ü SATILIYOR

Toplantıda ilk sözü CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar aldı. Acar; ”Sosyal konutu dar gelirliye verecekseniz peşin verilemez demiştik. Bunun ile alakalı basın açıklaması yaptık. Refik Yılmaz ‘ben birinci etabın parasını peşin almalıyım, diğer etapları tamamlayayım, bekâra karı boşamak kolay’ demişti. Şu ana kadar 158 konuttan sadece 14 tanesini müracaat etti. Biz taksitle verilmeli deyince mecliste bizi konuşturmadı” dedi.

BİRGÜN; GEMLİK’İ ATANMIŞ BAŞKAN YARDIMCISI YÖNETİYOR

Ardından söz alan Emir Birgün; ”Vatandaş Yılmaz’ı başkan olarak seçtiyse, bizi de denetlemek için seçti. Bir önceki toplantıda da arkadaşımızın yaptığı hesap hatalarını dile getirdiği toplantıda toplantıyı kapattı. Biz bunu kınıyoruz. Siz çalışmanızın birileri tarafından engellenmesi gerginlik yaratıyor. Bu gerginliği yaratan atanmış başkan yardımcısıdır. Biz Gemlik’i Belediye Başkanı Refik Yılmaz değil, başkan yardımcısı yönetiyor diye düşünüyoruz. Dileriz öyle değildir” şeklinde konuştu.

GÜR, HESAP HATASI YAPTILAR

Hesaplamalar ile alakalı söz alan Galip Gür; ”Bir önceki mecliste hesap hatalarımızı gündeme getirdiğimizde, bizi dikkate almadılar. Başkan yardımcısına bunu tek tek anlattım. 2. etap ile alakalı kura çekimine gittiğimde belediye başkanı müjde veriyorum, 687 ile 845 lira arasına indirdiğini söyledi. Enflasyonla mücadele kapsamında indirim yaptığını iddia etti. 687 TL deyince ben ‘bu yanlış, hesap hatasından kaynaklanıyor’ dedim. Protokole gittim, başkandan söz istedim programda vermediler. Ben bunu anlattığım zaman meclisi kapattılar.

Maliyet üzerinden hesap yapılır. Maliyet aynı maliyet, nasıl düşürdünüz. Aslında 950 TL yanlıştı. Böyle bir fiyat yok. Bunlar siyasi rant sağlamak için yanlış yaptılar, beceriksiz belediye başkanı ve yönetimi var, başkanla da muhatapları ile de bunu konuşmaya hazırım.

YİNE YANLIŞ HESAP

687 TL’ye verebilecekleri daire var mı? 109 bin 920 TL’lik konut ikinci etapta yok. Bir önceki dönemde de, şimdi de yok. 718 TL ile 843 TL arasında daireler verilecek. 115 bin, 120 bin, 125 bin ve 130 bin TL’lik fiyatlarla daireler var. Doğru rakamları bulacak bile becerileri yok. TÜFE oranından hesaplasak ve yıllık %10 artış baz alsak, 115 bin TL değerindeki daire 149 Bin TL’ye, 135 Bin TL’lik daire ise 175 bin TL’ye gelecek.

Birinci etapta kaç daire sattınız sorusunu sorduk, sonrasında yeterli talep bulunmadığından, ‘mecburen’ taksitle satışa başladılar. Biz o sosyal konutların vadeli satılması gerektiğinde de meclisi kapattı. Vatandaşı doğru bilgilendirmiyorlar. Vatandaş kaç paraya daire aldığını bilmiyor. Taksitler sabit mi? Bunu da bilmiyor” dedi.

SERTASLAN; SADECE 14 DAİRE SATANA GÜLERLER

Son olarak söz alan CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan; ”Belediye meclisinde bizi konuşturmazlarsa kapıda, kapıda olmazsa bacada konuşur, yine vatandaşlarımızın haklarını savunuruz. Bin konut yapıp, sadece on dört tanesini satabilen müteahhitte gülerler ama biz gülemiyoruz çünkü bizim paramızla yapıldı. Biz daha öncesinde uyarmıştık; bu iş Refik Yılmaz’ın başına bela olacak. O bin kişi de hangi kriterlere göre belirlenecek, bunu da bilmemiz gerekiyor. Kura noterin huzurunda çekilse de, noterin huzuruna hangi kriterlerle gidiliyor, bunun takibini yapmak lazım” ifadelerini kullandı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017