İyi Partililerden Açıklama; ”Yönetim Genel Merkezi Tanımıyor”

İyi Parti Gemlik İlçe Teşkilatında Adnan Bıyıklı’nın adayına muhalif olan isimler, ilçe teşkilatının parti genel merkezini tanımadığını ve bunun aleyhinde çalıştığını ifade ederek ”ittifak süreci Gemlik’te hasar gördü” dediler.

Bursa ilçelerinde şu ana kadar aday açıklanmadığını ifade eden İyi Parti üyelerinin, İyi Parti’nin Gemlik’te kuruluş aşamasındaki maddi manevi yükünü sırtlayan isimler olması da dikkatlerden kaçmadı.

Konu ile alakalı değerlendirme yapan İyi Parti Gemlik Belediye Başkanı Aday Adayı Lale Kılıç; ”İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İl Başkanı Yahya Bahadır, Gemlik İlçe Başkanı Birol Mumcu basın açıklaması yaparak Belediye Başkan Adaylarının Adnan Bıyıklı olduğunu kamuoyuna duyurdular. Bu duyurunun ardından Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu aday açıklamasının ittifak görüşmeleri sonuçlandıktan sonra yapılabileceğini ancak adayı açıklamasında bulunabileceklerini açıkça ifade etmiştir.

MUMCU GENEL MERKEZİN İHTARINI YOK SAYDILAR

Sayın Dervişoğlu’nun açıklamalarına ve ittifak görüşmelerinin hala devam etmekte olduğunu bile bile Birol Mumcu defalarca ‘Adayımız Adnan Bıyıklı’dır’ açıklamasında Bulunmuştur. Birol Mumcu’nun tavrı aday adaylarını tanımazlıktan gelmesi, küçük düşürmeyi amaçlı plandır. Çalışma arkadaşlarını da bu planın içine almıştır. Şahsımı ve partinin kuruluş aşamasından bugüne kadar büyük emekleri olan isimleri dışlamaya çalışmakta ve planlı bir şekilde disiplin kuruluna sevklerini sağlamışlardır. Amaç Lale Kılıç isminin gücünü zayıflatmaktır. Birol Mumcu’nun bu hırsı öylesine ayyuka çıktı ki, Genel Merkezin ihtarını bile yok süreç içerisinde yok saydı.

SEÇİM SÜRECİNDE İNSAN KAYBEDİYORLAR

Mumcu, 4 Ocak tarihinde bir yerel gazetede ‘Belediye Başkanımız Adnan Bıyıklı’dır, genel merkezin ihtar yazısı geçersizdir’ diyerek, Musavat Dervişoğlu’nu bile yok saymıştır. Tüm bu yaşanan olumsuzluklar neticesinde seçim sürecinde insan kazanmak yerine, kazanılan insanları kaybetmektedirler” dedi.

BİZ KARARA UYARIZ, KENDİLERİ NE YAPACAK?

Lale Kılıç ve ekibi bir diğer konuya dikkat çekerek; ”Bizler genel merkezimizin alacağı her türlü karara uyacağız. İlçe Başkanı Birol Mumcu ve Adayı Adnan Bıyıklı ile ekibi, genel merkezin uyacağı karara saygı gösterecekler mi? CHP adayını ittifakta destekleme kararı çıkarsa, bırakıp gidecekler mi?” şeklinde konuştular. 2014 yerel seçimlerine de ithafta bulunan İyi Partili kurucu üyeler; ”Karara uyacaklar mı? Yoksa seçimden sonra bir gün bile beklemeden, geldikleri yere gittikleri günlerin bir benzeri mi yaşanacak?” ifadelerini kullandılar.

PARTİ GEMLİK’TE ÇALIŞMIYOR

İyi Partililer, açıklamalarının son bölümünde, kurucu yönetim ve muhalif ilan edilen isimlerin yönetimde olduğu zamanında, Partinin beldelerde binalarının olduğu, belde temsilciliklerinin bulunduğunu ve etkin çalışma yaptıklarını ifade ettiler. Kendilerinden sonra belde teşkilatlarının tekrar açılmadığını, ilçe binalarının vatandaşa yönelik hizmet vermediklerini, Gemlik’in meselelerini düşünmek yerine, tamamen Bıyıklı’yı aday yapmak üzerine odaklanan çalışma içerisinde olduklarını dile getirdiler. İyi Partililer sözlerini ”Gemlik’te yaşananlar, İyi Parti’nin kuruluş sürecine ve anlayışına aykırıdır” diyerek noktaladılar.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017