Sertaslan, “Kadın kalkınırsa, Gemlik kalkınır ”


CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, çay bahçesinde kadın seçmenlerle buluştu.

Buluşmada Gemlik’te kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayacak yeni alanlara ihtiyaç olduğunu belirten Sertaslan, kadının ekonomideki yerinin sağlamlaştırmanın önemini de vurguladı.

“Kadınlara istihdam önceliklerimizden”

Kadınların istihdam oranının Gemlik’te diğer ilçelere göre az olduğunu ve bu gidişatın sürdürebilir olmadığını ifade eden Sertaslan, “Kadınlarımız Gemlik’te artık kendi hane ekonomilerine katkı sunabilecek. Bizler projelerimizde her zaman kadın ve genci ön planda tuttuk. İlçemizde kadınların ekonomiye katkısı gün geçtikte azalıyor. Bizim bu çarkı tersine çevirecek projelerimiz ve çalışmalarımız var. Hanımeli sokak projemizde kadınlarımız kendi el emeklerini satabilecek. Ekonomik durumu müsait olmadığından çocuklarını kreşe bırakamayan kadınlar için ise sosyal yaşam bahçesinde bulunan binayı kreşe çevirerek hem ekonomik durumu fazla müsait olmayan, hem de çocuğu olduğu için çalışamayan kadınlarımıza cüzi bir miktar karşılığında bu hizmeti sunarak kadınlarımızın çalışarak ekonomiye katkı vermesini sağlayacağız” dedi.

Gemlik’te halk marketi kuracağız

Kuracakları ‘Halk Market’le vatandaşlarımıza gururu kırılmadan yardımları ulaştıracaklarını belirten CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik’te vatandaşlarımıza gururu kırılarak yardım yapılıyor. 5 litrelik zeytinyağı veren bile fotoğrafını çekip haber yaptırıyor. Bir elin verdiğini öbür elin görmeyeceği şekilde yardımlarımızı gerçekleştireceğiz. Kuracağımız Halk Marketle vatandaşlarımız rencide olmadan her ay kartına yüklenen bakiye miktarınca alışveriş yapabilecek. Bu markette; Deterjanından, kuru bakliyatına kadar bir çok ürün bulunacak. Vatandaşlarımız ise buradan ihtiyacı olanları alınırken, hayırseverlerimiz ise burada yapacakları yardımlarla bu market kendini çevirecek yani bir elin verdiğini diğer el görmeyecek”

Yönetimde tecrübe vurgusu

Sertaslan konuşmasına belediyeciliğin tecrübe işi olduğunu ve kendisinin yaklaşık 30 yıldan beridir siyasetin içinde olduğunu ifade eden Sertaslan, “Siyasi tecrübemiz ve yeni bir yönetim anlayışıyla millete hizmet için bu göreve aday oldum.  Bu güne kadar siyasette Belediye meclis üyelerini grup başkanlığı, İl Genel Meclisi Üyeliği, İlçe Başkanlığı gibi mevkilerde bulundum. Bu süre zarfında Gemlik’te bir sürü dost edindik, vatandaşlarımızın nabzını tutma imkanımız oldu. Özellikle projelerimize gelen olumlu yorumlar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizler de Gemlik halkının bize olan güvenini boşa çıkartmadan 109 bin Gemlikli vatandaşımızın hiç birini ayırmadan hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017