Özcanbaz; Kimse Ülkücüler Üzerinden Hesap Yapmasın

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, bazı basın kuruluşlarında çıkan Ülkücüler ile alakalı açıklamalara cevap verdi.

Özcanbaz’ın açıklaması şu şekilde;

Kıymetli hemşerilerimiz,

   Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart 2019 günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi ile ittifak yapma kararı almıştır. Esasen, bu ittifak 15 Temmuz sonrası ülkemiz ve milletimizin karşı karşıya kaldığı tehditlerin bertarafı için oluşturulan yerli ve milli siyaset birlikteliğinin devamı niteliğindedir. Bu kapsamda, Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik Belediye Başkanlığı için aday çıkartmayacak, Gemlik Belediye Meclisinde de desteklerinizi isteyecektir.

   9 Şubat 2019 günü itibariyle, kuruluşunun 50.yılını kutlayacağımız Partimiz, Türk siyaset ve demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak varlığını sürdürmektedir. Milliyetçi Hareket Partisinin meşruiyetinin ve gücünün kaynağı Yüce Türk Milletidir. Milliyetçi Hareket Partisi program ve politikalarını belirleme ve uygulama yetkisi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve genel başkanınındır. Milliyetçi Hareket ve ülkücülerin Gemlikteki temsilcileri İlçe Başkanı ve Ülkü Ocakları Başkanıdır.

   Hal böyle iken, üzerine vazife olmayan birtakım kişi ve çevreler, kendilerini milliyetçi ve ülkücü hareketin sözde “kanaat önderi!” ilan ederek, camiamız adına beyanda bulunma telaşına düşmüşlerdir. Buna neden gerek duymuşlardır? Bu beyanlarını camiamıza katkı sağlamak için mi, yoksa farklı bir zümreye hizmet için mi dile getirmişlerdir?

   Ülkücülük iddiasında bulunanlar, bilmelidirler ki, yaptıklarının kimseye bir faydası bulunmadığı gibi, camiamıza da zarar vermektedir. Çok şey değil, sadece; geçmişte verdikleri mücadelelerini bilmekte olduğumuz ve bu sebeple kendilerine saygı duymaya çalıştığımız insanların bugün haklı olarak milliyetçi hareketin önünde ayak bağı olmamalarını istiyoruz.

    Elbette ki, bireysel tercihlere saygımız bulunmakta ancak hiç kimsenin Partimiz ve Ülkücü Hareket adına konuşma hevesiyle ülküdaşlarımızı istismar etmesine ve haklı davamız aleyhine kışkırtmasına müsaade edemeyiz. Mevlana’ya sormuşlar ‘o kadar yazarsın, o kadar okursun ne bilirsin?’ diye. Mevlana şu yanıtı verdi; ‘Haddimi Bilirim.’

   Ölçülü olmakta ve tekraren uyarmakta fayda görmekteyiz. Bir insan için kulak önemlidir! Bu vesileyle Partimize hasmane tavır besleyenlere tavsiyemiz açık ve nettir: yetkililer, sorumluluk sahibi makamlar konuşurken can kulağıyla dinlemeliler ki meseleyi idrak edebilsinler. Diğer yandan kendi söylediklerini de kulakları işitmeli ki gevezelik etmesinler.

Son olarak, merak buyuranlara ifade olunur; Milliyetçi Hareket Partisi bugüne kadar ne yaptıysa bölünmesin diye millet baki kalsın diye devlet içindir. Bu hareketin her ferdinin kalbinde sadece ve sadece ulvi vatan sevgisi bulunmaktadır.

   Vatandaşlarımız ve Ülküdaşlarımız bilsinler ki, Milliyetçi ve Ülkücü Hareketin mensupları Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı, Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla alakalı gereğini yapacaktır. 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017