Bıyıklı; Odalarımıza Sormadan Karar Almayacağız

Saadet Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Dr. Adnan Bıyıklı, ziyaretleri kapsamında Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasına konuk oldu. Bıyıklı ve Saadet Partisi heyetini Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ve yönetimi kabul etti. Bıyıklı’ya ilçe başkanı Ahmet Vakkas Yıldız ve yönetimi de eşlik etti.

BIYIKLI; SORMADAN İŞ YAPARSANIZ, TOPLU KONUT GİBİ FİYASKO OLUR

Ticaret Odasında konuşan Belediye Başkan Adayı Dr. Adnan Bıyıklı; ”Bizlerin en önemsediği konu liyakat ve ortak karardır. İlçe ile alakalı önemli kararları alırken, hem bölge sakini ve vatandaşlara, hem de o konu ile alakalı meslek odalarına sormak zorundayız. Odaları ve teknik elemanları yok sayarak yapılan her icraat ilçeye zarar verir. Geçmişte Mimarlar Odasının tüm itirazlarına rağmen yüksek maliyetle yapılan pazar yeri ve meslek erbaplarının tüm uyarılarına rağmen, oda ve ilgili derneklerin görüşü alınmadan yapılan toplu konutlar gibi fiyasko olur.

Bugün Kapalı Pazar Yerinin durumu, sürekli sorunlar çıkaran, ısınmayan ve yağmurlu günlerde kapalı bölümde bile içeride şemsiye açılan durumdadır. Toplu konutlarda ise sürekli satış şartları değiştirilmektedir. İlk etaptaki peşin satacağını söyledikleri konutların büyük kısmı da elde kalmıştır. Aynı zamanda yapılan uygulama, Gemlik’te inşaat sektörüne büyük darbe vurmuştur.

ODALARLA BİRLİKTE ÇALIŞMAYI GELENEK HALİNE GETİRECEĞİZ

Bizim dönemimizdeki önceliklerimizden birisi odalarımızın bilirkişi sayılarak yetkili kılınması olacaktır. Gemlik’te odalarla birlikte çalışmayı gelenek haline getireceğiz. Bizden sonra da, odaların fikirleri alınarak ortak hareket edilirse, Gemlik bugün yaşadığı sorunları asla yaşamayacaktır. Bu kadar önemli ve büyük yatırımlarda, odalara ve teknik elemanlara sormadan ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile yaparsan, Gemlik maddi ve manevi zarar görür” dedi.

YILDIZ; ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİ MİLLİ GÖRÜŞ BAŞLATTI

Ardından söz alan İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız ise; ”Şeffaf Belediyecilik anlayışı Milli Görüş Belediyeciliğiyle başlatılmıştır. Daha 90’lı yıllarda bile hem internet ortamında, hem de ulaşılabilecek cetvellerde hesaplarımız açık şekilde görülüyordu. Gemlik Belediyesinde de adayımı Dr. Adnan Bıyıklı ile önemli mesafe kat edecek ‘Katılımcı Belediyecilik’ anlayışını benimseteceğiz” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017