Sertaslan, “Zeytinin kaderini değiştireceğiz”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Kurtul köyünde ‘Çiftçi Belediye’ projesini anlattı.

Gemlik köylüsünün artık zeytinden para kazanamadığını ve zeytin ağaçlarının en az üçte birine bakılamadığını ifade eden Sertaslan, “Çiftçi Belediye projesiyle istihdamın yollarını açılacağını ifade ederken köylülerin bu yolla emekli bile olmalarını sağlayabileceklerinin altını çizdi.

“Kurtul’a ilk kez gelmedim”

Sertaslan yaklaşık 30 yıllık siyasi yaşamında Kurtul köyüne birçok kez geldiğini ifade ederken, “İlk gelişim değil bu, ilk kez de konuşma yapmadım Kurtul’da 2001 yılında İlçe Başkanlığı görevine geldim sonra il genel meclis üyeliği görevini yaptım. 20 yıllık siyasetin içerisindeyim, bugünde Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım” diyerek sözlerine başladı.

“Eskişehir nüfusu kadar zeytin ağacına bakılamıyor”

Zeytinin daha önce vatandaşların giderlerini rahatça karşılayabildiğini ve üç nesle baktığını ama gerek miras yolundan gerekse tarımda artan maliyetler dolayısıyla artık zeytine bakılamadığını belirten Sertaslan, “Zeytin bizim dedemizin babasını doyurdu, dedemizi doyurdu, babamızı da doyurdu, bizleri de doyurdu ama çocuklarımızın geçimi için artık yetmeyecek. Çiftçi Belediye sadece zeytin ağaçlarına bakımla değil, bu zeytinlere bakabilecek nitelikli budayıcıları da yetiştirecek. Gençlerimiz tarımdan geçimini sağlayınca zeytinine daha fazla sahip çıkacak” diye konuştu.

“Zeytinde çağa uyduracağız”

Zeytinde çağa ayak uyduracaklarını ve zeytinde interaktif satışa önem vereceklerini belirten Sertaslan, “Türkiye’de ve dünyada artık alışveriş anlayışı değiştirdi. Büyükşehirlerde pazara artık daha az gidiliyor. Biz de zeytinde çağa ayak uydurarak, zeytini online yoldan pazarlayabiliriz. Gemlik zeytininin bilinirlilik gibi bir derdi yok bizler bu bilinirlilik ve internet çağının getirdiği nimetlerden faydalanarak zeytinimizi Türkiye’ye ve dünyaya tekrar tanıtacağız” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017