Sertaslan’dan hayvan haklarına taahhüt

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan hayvan severlerle parti binasında buluştu.  Parti binasının toplantının ardından Sertaslan, hayvan severlerin taleplerini ilettikleri taahhütnameyi imzaladı.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan hayvan severlerle ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bursa Hayvan Severler Derneği Başkan Yardımcısı Rüya Parsak ve Gemlik Hayvan severler derneği başkanı Mustafa Katırcı’da katıldı. Basın toplantısında hayvan sevgisinin önemine de değinen Sertaslan, Hayvan sevgisi ile ilgili eğitimler yapacaklarını ve Gemlik’te bir bölgede hayvanlara doğal yaşam alanı sağlamak istediklerini de belirtti.

Hayvan sevgisinin önemine değinen Sertaslan, “Hayvan sevgisini küçük yaştan itibaren çocuklarımıza öğretmeliyiz. Uzunca bir dönem siyasetin içinde olduğum için hayvanların ve hayvanseverlerin sorunlarıyla ilgili bilgim var. Göreve geldiğimizde öncelik sırasına göre sokakta yaşayan minik dostlarımızın sorunlarına çözümleri hep birlikte bulacağız” dedi.

“Minik dostlarımız hediye olmamalı”

Çocuklara karne hediyesi olarak hayvan alındığını ve çocuğun hevesi geçtikten sonra hayvanın salındığını bunun olmaması gerektiğini belirten Sertaslan, “Belediye personelimiz sürekli bir eğitim verecek. Çocuklarımızla hayvanlarımızı bir araya getirecek onlara hayvan sevgisi aşılayacak mekanlara ihtiyacımız var. Projelerimiz arasında böyle bir yer mevcut, göreve geldiğimizde gerçekleştirmek istediğimiz bu proje ile orada olacak. Çocuklarımız hafta sonları gelip hayvanlarını besleyecek, sevebilecek ve ailesiyle beraber güzel bir gün geçirecek. Bizim hayvana bakış açımız farklı, hayvanları barınaklarda tel kafesin ardında değil, doğal yaşam parkı’nda beslemek istiyoruz” dedi.

“Ortak çalışma önemli”

Sertaslan konuşmasının devamında bu işin bir de manevi yönü olduğunu belirtirken, bu işe kendini adamış hayvan severlerle planlama yapacaklarını ve doğal yaşam parkında sürgüne giden değil, hayvan sever personelin çalışacağını ifade eden Sertaslan, “Biz biliyoruz ki doğal yaşam parkını faaliyete geçirmemizin ardından hayvanseverlerimiz buradan emeğini eksik etmeyecek. Bizim yönetim anlayışımızda çoğulculuk vardır” diyerek sözlerini tamamladı.

Hayvanseverler dernek başkanı Mustafa Katırcı ise Sertaslan’a teşekkür ederek, göreve geldiği takdirde bu işlerin takipçisi olacaklarını ve belediye ile yapacakları işbirliğinin minik dostlarımızın bakımından, sahiplendirilmesine kadar bir çok konuda faydalı olacağını belirtti.

Basın toplantısının ardından CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan hayvan hakları taahhütnamesini imzaladı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017